Akdeniz, Fener Sahasını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Akdeniz, Fener Sahasını Değerlendirdi

Akdeniz, Fener Sahasını Değerlendirdi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz yaptığı açıklamada, fener sahasının 120 gün iş süresinin bitiminde tekrar amatör sporun hizmetine açılacağını söyledi.
Zonguldak'ta amatör futbolun hizmetine çok kısa sürede 12 tane sentetik...

05.11.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz yaptığı açıklamada, fener sahasının 120 gün iş süresinin bitiminde tekrar amatör sporun hizmetine açılacağını söyledi.

Zonguldak'ta amatör futbolun hizmetine çok kısa sürede 12 tane sentetik sahanın hizmete gireceğini belirten Akdeniz, "Fener sahasını geçen ay içerisinde ihale yapılmıştı. 120 günlük bir iş süresi var. 120 gün iş süresinin bitiminde inşallah tekrar amatör sporun hizmetine açılacak. Şimdi FİFA'nın kriterlerine uygun şekilde ihalesi yapıldı. Firmaya da yer teslimi yapıldı. Firma şu anda sahada söküm işleri olarak işe başladı. 120 günlük bir iş süresi görünüyor fakat daha kısa sürede biteceğini tahmin ediyorum. Fenerle birlikte ilimizde şuanda 8 tane çim üzeri sentetik saha Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bazıları yeni ihlale oldu, ihale aşamasında olan iki tane daha var. Onunla birlikte ilimizde 10 adet sentetik çim üzeri futbol sahası yapılmış olacak. Bunun haricinde Çatalağzı ve Perşembe'de belediyelerin kendi katkılarıyla yaptıkları sentetik sahalarımız var. Dolayısıyla Zonguldak'ta amatör futbolun hizmetine çok kısa sürede 12 tane sentetik saha hizmete girmiş olacak." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Zonguldak ilinde yatırımlarının sürdüğünü aktaran Akdeniz, "Devrek'te yine ihalesini yaptığımız iş devam ediyor, teslimi yapıldı o da başlayacak. Bunların tabii iş bitim süreleri var. Onun haricinde Kilimli ve Karadon futbol sahası, Karaman'daki futbol sahalarının da ihalesi 15-20 gün içerisinde gerçekleşecek. Onlarla beraber sentetik çim yatırımları devam ediyor. Bunlar 2012 ve 2013 yatırımlarıydı. 2014 yılı içerisinde de inşallah yatırımlar ihtiyaç olan yerlerde yapılacak. Şu anda bizim ihtiyacımız olan bir tek Gökçebey ilçemizde bize yani bakanlığımıza ait bir sahamız olmadığı için orası bekliyor. Filyos tarafında düşünüyoruz. Çaydeğirme'nin de 2014 yılının ortalarına doğru inşallah bir planlama yapılacak. Oralarla birlikte ilde ilçeler bazında ve merkez bazında önemli yerlerle ilgili sentetik sahalar bitirilmiş olacak. Ben katkısı olan başta valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tabi ki ilimizdeki spor yatırımları 50 milyona yaklaştı. Yurtları saymıyorum, Gençlik Bakanlığımıza yurtlarda bağlı bunlarla beraber KDV değerlere göre, eski paraya göre 130 milyonun üzerinde bir yatırım gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, spor genel müdürlüğümüze ilimize yaptığı bu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz, Fener Sahasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement