Akın Çorap İçin Gelen Teklifler 233,5 Milyon TL'nin Altında Kaldı. Tmsf, Bugün Yapılacak Pazarlığı Haftaya Erteledi - Son Dakika
Güncel

Akın Çorap İçin Gelen Teklifler 233,5 Milyon TL'nin Altında Kaldı. Tmsf, Bugün Yapılacak Pazarlığı Haftaya Erteledi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atandığı, FETÖ bağlantısı nedeniyle 2017’de mal varlığına el konulan Akın Çorap, 233,5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış, ihalesi 14 Aralık’ta yapılmıştı. Ancak gelen teklifler tahmini bedel olan 233,5 milyon TL’nin altında kaldığı için, pazarlık usulü satış kararı alındı. Bugün yapılacağı 35 gün önceden duyurulan ‘pazarlık’, bugün açıklanan karar ile 23 Aralık’a ertelendi.

16.12.2022 17:25  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANSUR ÇELİK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atandığı, FETÖ bağlantısı nedeniyle 2017'de mal varlığına el konulan Akın Çorap, 233,5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış, ihalesi 14 Aralık'ta yapılmıştı. Ancak gelen teklifler tahmini bedel olan 233,5 milyon TL'nin altında kaldığı için, pazarlık usulü satış kararı alındı. Bugün yapılacağı 35 gün önceden duyurulan 'pazarlık', bugün açıklanan karar ile 23 Aralık'a ertelendi.

TMSF'nin kayyum olarak atandığı Akın Çorap ile Sufi Çorap'a ait mal, hak ve varlıkları ile sözleşmelerden, Fon Kurulu Kararı ile oluşturulan ve satışına karar verilen 'Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğü', satışa çıkarıldı. Satışa dair ilan, Resmi Gazete'de 11 Kasım'da yayınlandı. İlanda, Akın Çorap için 233 milyon 500 bin TL muhammen bedel hesaplandığı, ihalenin kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle yapılacağı belirtildi. Teminat miktarı 23,5 milyon TL ve son teklif verme tarihi 13 Aralık 2022 olarak belirlenen ihale, 14 Aralık'ta TMSF'nin İstanbul Esentepe'deki binasında yapıldı.

BUGÜN SAAT 11: 00'DE 'PAZARLIK' YAPILACAKTI

İhale Satış Komisyonu'nun belirleyeceği kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye, bugün açık artırma ile devam edilecekti. İhale ilanına göre TMSF Kurulu, en yüksek teklifin tahmini bedel olan 233,5 milyon TL'nin altında kalması halinde, teklif sayısı 3'ten az ise hepsiyle; 3'ten fazla ise en yüksek 3 teklifin sahibinin katılımıyla ihaleye pazarlık usulüyle devam etmeye karar verebilecekti. TMSF'nin ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, bugün saat 11: 00'de, TMSF'nin Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/İstanbul adresindeki konferans salonunda yapılacaktı.

PAZARLIĞIN YAPILACAĞI BUGÜN, TARİH DEĞİŞTİ, HAFTAYA ERTELENDİ

TMSF, 35 gün önce yayınladığı ilanda bugün yapılacağını duyurduğu pazarlığın haftaya ertelendiğini ancak bugün açıklayabildi. TMSF, "Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı, ihale takviminde pazarlık tarihini, 16.12.2022 tarihi saat 11: 00'den 23.12.2022 tarihi saat 14: 00'e ertelenmiştir" ilanını yapmakla yetindi. TMSF'nin erteleme kararında, kaç teklif alındığı, miktarların ne olduğu, pazarlığa kaç teklif sahibinin gireceği gibi bilgiler ise yer almadı.

KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRMİŞ, CANİKLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TMSF döneminde atanan kayyumların usulsüzlük yaptığını ileri sürünce, kendisi de Giresunlu olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli 5 Temmuz'da açıklama yapmıştı. Canikli'nin açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

"Bahsedilen şirketlerden bir tanesi de Giresun'da kurulu bulunan ve TMSF'nin kayyum olarak atandığı Akın Çorap Şirketi'dir. İddiaya göre; Akın Çorap Şirketi'nin kaynakları, şahsım tarafından Giresun'da kurdurulan bir başka çorap şirketine aktarılmış ve bu yolla Akın Çorap Şirketi'nin içi boşaltılmıştır. Bir şirkete nasıl çökülür veya bir şirketin içi nasıl boşaltılır? Bu sorunun cevabı önemlidir. Ortaklık paylarını temsil eden hisselerin cebren ve hile ile el değiştirmesi halinde bir şirkete çökülmüş olur. Akın Çorap Şirketi'nde herhangi bir hisse değişikliği olmamıştır. Şirketin ortaklık payları el değiştirmemiş olup, TMSF'ye devirden önceki sahiplerinin üzerinde bulunmaktadır ve şirket, ceza yargılaması kesinleşene kadar kayyum sıfatıyla TMSF'nin atadığı üyeler tarafından yönetilmektedir."

50 YIL ÖNCE KURULAN ŞİRKET 5 YILDIR TMSF YÖNETİMİNDE

50 yıl önce kurulan ve yıllık 110 milyon çift çorap üreten Akın Çorap, 50 milyon dolar olduğu belirtilen cirosuyla Türkiye'nin en büyük 5 çorap üreticisinden biri olarak biliniyordu. Şirkete, 2017'de FETÖ terör örgütü ile bağlantıları nedeniyle el konulmuş, TMSF kayyum olarak atanmıştı. Şirketin kurucusu Ali Yarkın, Bank Asya'nın da ortakları arasındaydı. Yarkın'ın üç oğlu; İhsan, Uğur ve Fatih Yarkın kardeşler de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

(Görüntü: Arşiv)

Akın Çorap İçin Gelen Teklifler 233,5 Milyon TL\'nin Altında Kaldı. Tmsf, Bugün Yapılacak Pazarlığı Haftaya Erteledi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akın Çorap İçin Gelen Teklifler 233,5 Milyon TL'nin Altında Kaldı. Tmsf, Bugün Yapılacak Pazarlığı Haftaya Erteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement