Aksaray'da Yaz Spor Okulu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Yaz Spor Okulu Açıldı

Aksaray\'da Yaz Spor Okulu Açıldı

Akasaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen İl Spor Merkezi ve Yaz Spor Okulları bu yılda açıldı.

29.06.2012 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akasaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen İl Spor Merkezi ve Yaz Spor Okulları bu yılda açıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen açılış törenine Aksaray Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy ve çok sayıda sporcu ve velisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, 27 branşta spor kursu açtıklarını belirterek, "Bugün Spor Genel Müdürlüğümüzün 74. kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezlerinin açılışını yaptık. Aksaray Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu yıl yaz boyunca 27 branşta 36 antrenörümüzle beraber bu kurslarımızı açıyoruz. Şu ana kadar bin 500 çocuğumuz bizlere kayıt oldu. Yine Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu çocuklarımıza ücretsiz servis imkanımızla beraber sportif malzeme noktasında ücretsiz olarak verdik" diye konuştu.

OBEZİTE DÜNYANIN SORUNU

Sporun önemine değinen Arısoy, Türkiye'de ve dünyada hızla büyüyen bir obezite sorunu olduğunu belirterek, "Spor öncelikle sağlıklı yaşam için ülkemizde ve dünyada gittikçe gelişen ve büyüyen obezite ile mücadele var. Sağlıklı yaşam için özellikle spor çok önemli. Vatandaşımızda sporun önemini gittikçe daha iyi anlamaya başladı. Kulüplerimize sporcu bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu yüzden sporun altyapısını oluşturmak, çocuklarımıza spor kültürü sağlıklı yaşam vermek için bu spor merkezlerini açtık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yaz Spor Okulu'na kayıt olan bin 500 çocuk açılışa özel gösterilerde bulundu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Yaz Spor Okulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement