Ali Bey Hüseyinzade ve Türk Dünyası Birliği Düşüncesi" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Ali Bey Hüseyinzade ve Türk Dünyası Birliği Düşüncesi" Konferansı

Azerbaycan'da düzenlenen konferansta, Ali Bey Hüseyinzade konulu kompozisyon yarışmasının galiplerine ödülleri verildi.

22.05.2014 12:06

Azerbaycan'da, "Ali Bey Hüseyinzade ve Türk Dünyası Birliği Düşüncesi" konferans düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Koordinatörlüğü, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai Birliği'nce düzenlenen konferansın açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği görevlileri, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı yetkilileri, milletvekilleri her iki ülkeden bilim adamları ile öğrenciler katıldı.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından başlayan konferansta, TİKA Bakü Koordinatörlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen fikir adamı Ali Bey Hüseyinzade konulu kompozisyon yarışmasında başarılı olanlara ödülleri verildi.

Konferansı ve kompozisyon yarışmasını basın mensuplarına değerlendiren TİKA Bakü Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, tarihi bağlarla birbirine bağlı olan Azerbaycan ve Türkiye'nin geleceği ve gelişimi için tarihi hatırlamanın önemli katkı sağlayacağını söyledi.

"Her Mevsim Bir Işık" başlıklı Azerbaycan ve Türkiye'nin Ortak Kültürlerinin Değerli Şahsiyetlerini Anlama ve Anlatma Projesi kapsamında Ali Bey Hüseyinzade'yle ilgili kompozisyon yarışması düzenlediklerini ifade eden Polat, "Tarihi şahsiyetleri sadece akademisyenlerin katıldığı toplantılarda anmak yeterli olmuyor. Gençlerimiz, özellikle ortaokul öğrencilerimizin geleceğe dair fikirlerini yeni oluşturmaya başladıkları bu dönemde tarihimizi hatırlamaları önem arz ediyor. Yarışmaya yedi yüz öğrenci katıldı" dedi.

Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai Birliği Başkanı Milletvekili Genire Paşayeva da Ali Bey Hüseyinzade'nin Türk dünyasının önemli fikir adamlarından olduğunu vurgulayarak gençlerin onu çok iyi tanıması ve anlaması gerektiğini kaydetti.

Amaçlarının Ali Bey Hüseyinzade'yi hem Türkiye'de hem de Azerbaycan'da genç nesillere daha iyi tanıtmak olduğuna işaret eden Paşayeva, "Çünkü onun düşünceleri bugün de yıllar sonra da Türk dünyası için güncel olacaktır. O bizi birliğe ve daha güçlü olmaya çağırıyor" dedi.

Konferansta, TİKA Bakü Koordinatörlüğü tarafından Azerbaycanlı ünlü şair Ahmet Cevat'la ilgili "Sözünü canı ile ispat eden kahraman" isimli yeni bir kompozisyon yarışmasının başlatıldığı duyuruldu.

Açılış konuşmalarının ardından konferans, "Ali Bey Hüseyinzade'nin Hayatı ve Fikirleri" ve "Türk Birliğinin Gerçekleşme İmkan ve Şartları" panelleriyle devam etti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali Bey Hüseyinzade ve Türk Dünyası Birliği Düşüncesi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement