Aliağa'da Üç Gün Sanat Rüzgârı Esecek - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Üç Gün Sanat Rüzgârı Esecek

Aliağa\'da Üç Gün Sanat Rüzgârı Esecek

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği için tüm hazırlıklar tamamlandı.

23.08.2013 16:52  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23. EMEK VE BARIŞ ŞENLİĞİ'NDE SANATIN MERKEZİ ALİAĞA OLACAK

23. ALİAĞA EMEK VE BARIŞ ŞENLİĞİNDE ÖZGÜRLÜK, KADIN, EMEK VE BARIŞ RESİMLERİ

Şenlik tarihinin yaklaşması kentte bir heyecan başlatırken, şenlik kapsamındaki etkinliklerin hazırlıkları da tamamlandı. Şenlik, 3 gün boyunca 6 konserin yanı sıra kültür sanat aktiviteleriyle de Aliağalılara ve kente gelecek misafirlere keyifli anlar yaşatacak.

ŞENLİK, RESİM SERGİLERİ İLE RENKLENECEK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok sanatçı, yazar, ressam, şair ve siyasetçiyi Aliağa'da ağırlayacak olan Aliağa Belediyesi, 23. kez gerçekleştirilecek olan Şenlikler çerçevesinde çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri, sergi ve halk oyunları gösterilerine yer verecek. 30 Ağustos Cuma günü birlik ve beraberliği temsil eden "Emek ve Barış Yürüyüşü"nün ardından açılış konuşmaları ile başlayacak olan coşku seli, "özgürlük, kadın, emek ve barış" temalı Yağlı Boya Resim Sergilerinin açılışı ile de renklenecek.

ŞENLİĞİN RUHUNA UYGUN ÇİZGİLER SANATSEVERLER İLE BULUŞACAK

Profesyonel ve amatör ressamların bir araya gelerek oluşturdukları yağlı boya resimler kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Şenliğin ruhuna uygun çizgilerin tuval ile buluştuğu bu görsel şölen ilk gün, saat 19.30'da Zeytinlipark'da yapılacak açılış ile ziyaretçilere açılacak. Sanata ve resme gönül vermiş Hamidiye Kurt; "Üreten Kadınlar", Hüseyin Erdağ Atölyesi ; "A.B.R.A. resimleri", Nalân Oğuz Öztürk; "Beyni Yoklar", Neriman Egeli ise "Tin Kırılır, Ten İçinde" konulu yağlı boya resim çalışmaları ile şenliğe katkıda bulunacak.

Öte yandan, Her akşam 2 konserin gerçekleşeceği Şenlikte; sanatçılar Göksel, Şevval Sam, Sümer Ezgü, Nurettin Rençber, Pinhani ve Seda Bingöl sahne alacak.

BAŞKAN OĞUZ: KÜLTÜR SANATLA İÇİÇE ÜÇ GÜN YAŞAYACAĞIZ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği'nin tarihi misyonuna ve anlamına uygun olarak kültür, sanat yoğunluklu hazırlandığını söyleyerek, "3 gün içinde sevilen sanatçılarımızdan 6 konserimiz olacak. Resim Sergilerimizde birbirinden güzel yağlıboya resimleri görme fırsatımız olacak. Türkiye'nin sevilen aydınları, gazetecileri Aliağa'da Şenlik coşkumuza ortak olacak. İZBAN ile ulaşımın çok kolaylaştığı Aliağa'ya İzmir'den, bölgemizden ve Türkiye'nin dörtbir yanından misafirlerimizi şenliğimize bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'da Üç Gün Sanat Rüzgârı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement