Alman Milletvekili, Türkiye İçin Sandığa Gitti - Son Dakika
Güncel

Alman Milletvekili, Türkiye İçin Sandığa Gitti

Alman Milletvekili, Türkiye İçin Sandığa Gitti

YEŞİLLER'in federal milletvekili Danyal Bayaz, Frankfurter Allgemeine'a yazdığı makalede Türkiye'deki seçimler için oy kullandığını yazdı.

19.06.2018 13:39

YEŞİLLER'in federal milletvekili Danyal Bayaz, Frankfurter Allgemeine'a yazdığı makalede Türkiye'deki seçimler için oy kullandığını yazdı. "Bunu yapabilir miyim? Türkiye'deki milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullanabilir miyim? Bir Federal Meclis milletvekili olarak bu biçimde karışabilir miyim? Ama yaptım. Annem Alman, babam Türkiyeli. Ben doğumla çifte vatandaşım. Türkiye'deki seçimlerde oy kullanma hakkına sahibim" diye yazan Danyal Bayaz, bazı Almanların "Bir Alman milletvekilinin Almanya'nın çıkarlarını savunması gerekir" diyeceğini, bazı Türklerin de "Türkiye'de yaşamayan, askerlik görevini yapmayan biri bizim içişlerimize karışamaz" diye kızacağını belirterek, gerekçelerini yazdı.

VERGİ KAÇIRAN ALMAN MI, ÇALIŞKAN YABANCI MI?

Alman Meclisi'nde "Ben tek çifte vatandaş değilim" diyen Danyal Bayaz, Adalet Bakanı Katarina Barley'in de doğumla çifte vatandaş olduğunu belirtti. Bayaz, çifte vatandaşlığın vatana bağlılık konusunda bir sorun olmadığı görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Vatana bağlılık tartışması her zaman samimi değil. Pasaport, ülkesine bağlılık için bir garanti değil. Kim daha fazla vatanına bağlı? Vergi kaçıran bir Alman mı, yoksa çalışarak sosyal primler ve vergilerle, bizim refahımıza katkıda bulunan bir yabancı işçi mi?

Benim bir Türk, bir Alman yanım var. Ama Almanya'ya bağlılığım elbette daha yoğun. Heidelberg'te doğdum ve büyüdüm. Orada yaşıyorum. Burada askerlik yerine sivil hizmet yaptım. Burada evimdeyim."

'TÜRKİYE'NİN SORUNU BENİM DE SORUNUM'

"Ama aynı zamanda Türkiye'de akrabalarım var. büyükannem orda yaşıyor. Babam Almanya'da Türkiye başkonsolosu olarak, Meksika ve Şili'de Türkiye büyükelçisi olarak görev yaptı. Atatürk'ün partisi CHP'ye çok yakındı. Arkadaşlarım benim Mehmet Scholl kadar Türk olduğumu söylüyor. Max Frisch 'Demokrasi kendi meseleleri için müdahale etmek demektir' diyor. Bunu Almanya'da her gün yapıyorum. Ama Türkiye'nin ve orada yaşayan insanların meseleleri de benim meselem mi? Şu sıralar evet."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Alman Milletvekili, Türkiye İçin Sandığa Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement