Almanya ABD'yi Ukrayna'ya Silah Göndermemesi Konusunda Uyardı - Son Dakika
Güncel

Almanya ABD'yi Ukrayna'ya Silah Göndermemesi Konusunda Uyardı

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / DHA - Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'ni Ukrayna'ya Rusya yanlısı milislere karşı kullanması için silah göndermemesi konusunda uyardı.

02.02.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND/ DHA - Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'ni Ukrayna'ya Rusya yanlısı milislere karşı kullanması için silah göndermemesi konusunda uyardı. Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti SPD Dış Politika Sözcüsü Niels Annen, "ABD'nin Ukrayna'ya silah göndermesi yeni sorunları beraberinde getirecek tehlikeli bir adım olacaktır" dedi.

Die Zeit gazetesinin haberine göre, Ukrayna sorununun askeri önlemlerle çözülemeyeceğini kaydeden Niels Annen, Ukrayna yönetiminin askeri yöntemi denediğini ve sonuç alamadığını hatırlatarak, yavaş da ilerlese, diplomatik çözüm arayışlarının sürdürülmesinden yana olduklarını söyledi.

New York Times gazetesi, hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in Ukrayna'ya silah gönderilmesini konuşmaya hazır olduklarını yazmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya ABD'yi Ukrayna'ya Silah Göndermemesi Konusunda Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • atakan: terörist, diplomatik çözümle adam olmaz. sovyet döneminden kalma silahlarla ruslara karşı savaşıyorlar. ukraynanın eli güçlenirse karşı taraf geri adım atar 2 1 Yanıtla
  • atakan: rusya, donbass'a kendi toprağı gibi sahip çıkmaz, oradaki insanlara rus pasaportu de vermez. arada tampon bölge olarak kullanır. kaldı ki bu durumu donbass ile sınırlı tutacağını düşünmüyorum, bugün yapılacak anlaşma yarın yine savaşa dönüşecek, önümüzde minsk örneği var 0 1 Yanıtla

Advertisement