Almanya'da "1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

Almanya'da "1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali"

Frankfurt'ta düzenlenecek "1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 22 Mayıs'ta başlayacak Festival kapsamında Nazım Hikmet'in kaleme aldığı "Yolcu" adlı oyun 23 Mayıs'ta sahnelenecek.

02.05.2014 18:36

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenecek "1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 22 Mayıs'ta başlayacak.

"Tiyatro Frankfurt" ile  "İstanbul Şehir Tiyatroları" iş birliğiyle gerçekleştirilecek "1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" sebebiyle Frankfurt Halk Tiyatrosu'nda (Fliegende Volksbühne) bir basın toplantısı düzenlendi.

Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, burada yaptığı açıklamada, Tiyatro Frankfurt grubunun 10 yılı aşkın süredir Almanya'da Türk tiyatrosunun temsili adına çok güzel işler çıkardığını belirterek, "Bu tiyatro festivaliyle ilgili bir hayal kurdular ve bu hayalle bize geldiler. Bunlara kayıtsız kalamazdık. Biz de konsolosluk olarak çorbada tuzumuz olsun dedik ve yanlarında durduk sadece" diye konuştu.

Özkan Durmaz, gelecekte tiyatroyla ilgili yapılacak faaliyetlere konsolosluk olarak destek olacaklarını vurguladı.

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu ise festivalin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür ederek, söz konusu festivalin bu yıl 100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na (İBBŞT) adandığını söyledi.

Festivalde Frankfurt'ta yaşayan tiyatro ve sanat severleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini aktaran Kellecioğlu, "Burada yaşayan Almanca ve Türkçe bilenlere bizim bu kültürel zenginliğimizi gösterme çabalarımız var. Çok güzel bir dilimiz, kültürümüz ve değerli sanatçılarımız var. Bu değerlerimizden insanlarımızın ve toplumun mahrum kalmasını istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Basın toplantısına Frankfurt Halk Tiyatrosu Müdürü Michael Quast, Tiyatro Frankfurt Yönetim Kurulu Başkanı Başak Gülergin, İBBŞT Başkanı Salih Efiloğlu, İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, yönetmen Toron Karacaoğlu, ünlü oyuncular Erhan Yazıcıoğlu ve Ayla Algan katıldı.

1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, 22-26 Mayıs 2014 tarihleri arasında Frankfurt ve Rüsselsheim şehirlerinde düzenlenecek. Festival kapsamında Nazım Hikmet'in kaleme aldığı "Yolcu" adlı oyun 23 Mayıs'ta  Rüsselsheim Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek. - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Almanya'da '1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement