Almanya'da "Delighted" Müzik Festivali - Son Dakika
Dünya

Almanya'da "Delighted" Müzik Festivali

Almanya\'da "Delighted" Müzik Festivali

Almanya'nın başkenti Berlin'de 22 Eylül'2 Ekim 2011 tarihleri arasında Türk ve Batı müziğinin birleştiği "Delighted" adlı müzik festivali düzenlenecek.

29.08.2011 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de 22 Eylül'2 Ekim 2011 tarihleri arasında Türk ve Batı müziğinin birleştiği "Delighted" adlı müzik festivali düzenlenecek.

Wedding semtindeki Atze müzik tiyatrosunda festivalin tanıtımının yapıldığı basın toplantısına, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, festivalin sanat yönetmenliğini yapan Sinem Altan, Özgür Ersoy ve Begüm Tüzemen ile sanatçı DJ İpek de katıldı.

Başkonsolos Pulat, burada yaptığı konuşmada, festivali desteklemekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, festivalde Batı ile Türk müziğinin farklı boyutlarının karıştığı bir birleşimin Berlinli müzikseverlerle buluşacağını ifade etti.

Çok kültürlü ve müzik başkenti olan Berlin'de bu festivalin düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu kaydeden Pulat, festivalin düzenlendiği bu dönemin Türkiye ile Almanya'nın İşgücü Anlaşması imzalamasının 50. yılına denk geldiğini, Almanya'nın ekonomik kalkınmasına 50 yıl önce bu anlaşma çerçevesinde ülkeye gelerek katkı sağlamaya başlayan Türklerin torunlarının, Berlin'in kültür hayatına da aynı kültürden gelen ögelerle katkı sağladığını söyledi.

Türkiye'den 50 yıl önce Almanya'ya gelen Türklerin, biraz tasarruf yaptıktan sonra ülkelerine dönmeyi düşündüğünü hatırlatan Pulat, "Buraya yerleşmeyi, çocuklarının ve torunlarının Berlin'in sanatına, müziğine katkıda bulunacağını muhtemelen hiçbiri düşünmedi. Bu perspektiften bakıldığında festival daha da bir önem kazanıyor" diye konuştu.

Pulat, festival boyunca çok sayıda sanatçının, Batı müziği ve dansıyla Türk müziği ve dansının heyecan verici birleşimini yaratacağını kaydetti. - BERLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Almanya'da 'Delighted' Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement