Almanya'nın Krv Eyaleti'nde Müslüman Mezarlığına İzin Çıktı - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Krv Eyaleti'nde Müslüman Mezarlığına İzin Çıktı

Almanya\'nın Krv Eyaleti\'nde Müslüman Mezarlığına İzin Çıktı

Almanya'da yaşayan Müslümanlar artık KRV Eyaleti'nde mezarlık açma ve işletme hakkına sahip olabilecek.

10.02.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da yaşayan Müslümanlar artık KRV Eyaleti'nde mezarlık açma ve işletme hakkına sahip olabilecek. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni Eyalet Mezarlıklar Yasası, siyasi parti temsilcileri, cemaatler ve Köln belediyesinin mezarlıklarla ilgili birimlerinde çalışanlara anlatıldı. Yeni yasada Müslümanları ilgilendiren önemli bir yenilik bulunuyor. Müslümanlar artık KRV Eyaleti'nde mezarlık açma ve işletme hakkına sahip oldu. Ayrıca yurtdışına götürülecek cenazeler için istenen ikinci doktor raporunun kaldırılması konusunda da çalışma başlatıldı.

"GÖÇMENLER ARTIK ALMANYA'DA DEFNEDİLMEK İSTİYOR"

Köln belediyesinde yapılan toplantıda yeni Eyalet Mezarlıklar Yasası hakkında bilgiler veren KRV Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal şunları söyledi "Artık birinci kuşak göçmenler, çocukları ve torunları burada yaşadığı için, cenazelerinin Almanya'da defnedilmesini istiyorlar. Eyaletimizde bazı kentlerdeki mezarlıklarda Müslümanlar için ayrılan bölümler var ve fazla sorun yaşanmıyor. Hala Müslümanların defnedileceği mezarlıkların olmadığı yerler de var. Yeni yasayla Müslümanlar mezarlık açarak işletebilecekler. Buna karşın eyaletimizde Müslümanlar resmi olarak dini cemaat sayılmıyor. Bu yüzden doğrudan mezarlık açma ve işletme imkanı yok. Bu sıkıntıyı aşmak için şöyle bir formül düşünüldü; mezarlık açan ve işleten belediyeler, Hristiyan topluluk ve cemaatler bu mezarlıkların işletilmesini Müslümanlara ait topluluk ve cemaatlere devredebilecekler. Ancak devralacak Müslüman topluluk veya cemaatin finans konusunda garanti vermesi gerekiyor."

"İKİNCİ DOKTOR RAPORU MAĞDUR EDİYOR" Yeşiller Milletvekili Arif Ünal toplantıda, bir kişi öldüğünde doktor raporu alındığını eğer cenaze yurtdışına götürülecek ise ikinci kez doktor raporu istendiğini hatırlattı. Partisinin Eyalet Sağlık Sözcüsü Ünal, ikinci doktor raporu alınırken bunun hafta sonu ve resmi tatile denk gelmesi durumunda işlemin günlerce sürdüğüne dikkat çekti. Bu sorunun aşılması için de Eyalet Hükümeti olarak çalışma başlattıklarını belirten Arif Ünal "Cenaze yurt dışına götürülürken ikinci doktor raporu istenmesinin nedeni adli bir konu varsa bunun cenazeyi Almanya dışına götürerek örtbas edilmesini önlemek. Yeni yasa hazırlanırken ikinci raporun istenmesi uygulamasının kaldırılmasını arzu ettim, ama olmadı. Çünkü birinci ve ikinci doktor raporları arasında bir fark olmuyor. Şimdi eyaletimizde, hafta sonu ve resmi tatillerde ikinci doktor raporunun beklenmeden alınması için çalışmalar yürütüyoruz. Raporlar arasında fark olmadığını ispata dair çalışmamız da var. Bunu ispat ettiğimizde yeni bir düzenleme yapmak daha kolay olacak" dedi. - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Krv Eyaleti'nde Müslüman Mezarlığına İzin Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement