Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırı Yüreğir ve Payas'ta - Son Dakika
Yerel

Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırı Yüreğir ve Payas'ta

Adana Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması'nın Yüreğir ve Hatay'ın Payas ilçesinde 2 ayrı etkinlik düzenlendiği bildirildi.

10.08.2012 12:01

Adana Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması'nın Yüreğir ve Hatay'ın Payas ilçesinde 2 ayrı etkinlik düzenlendiği bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk etkinlikte vatandaşlar Yüreğir Serinevler Spor Salonu yanında Büyükşehir Belediyesi ile Kimse Yok mu Derneği'nin işbirliğiyle kurulan çadırda iftarlarını açtı.

İftardan sonra Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verirken, Hacıvat-Karagöz gösterisi büyük ilgi gördü. Çağlayan Semazen Grubu'nun gösterisinden sonra Tasavvuf Müziği'nin sevilen ismi Mustafa Demirci sahne aldı.

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan gezici sinema tırı daha sonra Hatay'ın payas ilçesinde gitti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, etkinlikteki konuşmasında, gezici sinema ve Altın Koza Film Festivali ile ilgili bilgiler vererek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın selamlarını getirdiğini bildirdi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da "Projeyle ilgili bana bilgi verdiğinde çok heyecanlandım ve etkinliğin ilçemizde de yapılması için talepte bulundum. Sağ olsunlar kendileri de bizi kırmadı. Ayrıca, Başkanımız Sayın Aldırmaz, kültür ve sanat etkinliklerinde Payas'a sahip çıkacaklarını da söyledi. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Payas'taki etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği sanatçıları Lale Dağtekin ile Cevdet Cömertbay konser verdi. Daha sonra "Memleket Meselesi" filmi gösterildi.

Adana'dan "Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan, 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak.

Muhabir: Volkan Kaşık

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altın Koza'nın Gezici Sinema Tırı Yüreğir ve Payas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement