Altın Portakal Film Festivalinde Dün ve Bugün - Son Dakika
Güncel

Altın Portakal Film Festivalinde Dün ve Bugün

10 Ekim akşamı EXPO Center'da gerçekleştirilen açılış töreninin ardından dopdolu programını sinemaseverlere sunmaya başlayan Altın Portakal'da hafta sonunun ilk gününde sosyal sorumluluk projeleri öne çıktı.

14.10.2014 09:03  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Nermin Er ve İsmet Kurtuluş'un yaptığı "Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış" filmi, AKM Aspendos Salonu'nda ilk olarak Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilite Merkezi öğrencilerinin karşısına çıktı. Engelli çocukları topluma dahil etmek, eğitimlerini desteklemek, sosyal bireyler olmalarına katkı sağlamak için yapılan özel gösterime ilgi yoğundu. Çocuklar, filmin seslendirme ekibinde yer alan Janset ve Yekta Kopan'la bol bol fotoğraf çektirdi. Film, 18 Ekim saat 11:00'de MİGROS AVM Salon 6'da ikinci kez gösterilecek.

"YENİ HAYAT"LA GELEN 40 ORGAN BAĞIÇŞISI

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun, organ bağışı hakkındaki belgeseli "Yeni Hayat"ın, AKM Aspendos Salonu'ndaki gösteriminin ardından fuayedeki stantta tam 40 yeni organ bağışçısı kaydı alındı. Organ bağışçısı olanlar arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Festival Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel de vardı. Daha önceden organ bağışçısı olan eski milli futbolcu ve gol kralı Tanju Çolak da projeye destek vermek için oradaydı. Ancak en büyük alkışı, sahneye annesinin kucağında gelen ve 3 ay önce babaannesinden kendisine nakledilen böbrekle 'yeni hayat'ına başlayan 4 yaşındaki Hasan Hüseyin Kocakuş aldı.

ELLEN BURSTYN FİLMİNİ İLK KEZ ANTALYA'DA İZLEDİ

Açılışta Yaşam Boyu Onur ödülü takdim edilen, Oscarlı efsane oyuncu Ellen Burstyn, son filmi "Düşmanın Yolu"nun (Two Men in Town) MİGROS AVM'deki gösterimine katıldı. Ama sadece soru- cevap bölümü için değil; Burstyn, filmin montajlanmış halini ilk kez Antalyalı sinemaseverlerle beraber izlediğini söyledi.

YARIŞMA FİLMLERİ START ALDI

Festivalde Altın Portakal yarışı da dün başladı. Ulusal Yarışma'da yer alan filmlerden ilki, Murat Düzgünoğlu'nun yönettiği "Ben Neden Tarkovski Olamıyorum?" AKM Aspendos Salonu'nda seyirciyle buluştu. Film sonrası soruları cevaplayan yönetmen Düzgünoğlu, filmdeki yönetmen karakterinde kendi hayatından izler olduğunu söyledi.

50 YILIN ÖDÜLLERİ, SİNEMASEVERLERİ BEKLİYOR

"Gelenekten Geleceğe" ödül sergisi, AKM Fuaye'de açıldı. Geçen 50 yıl boyunca Altın Portakal kazanan sinemacılarımızın izni ve desteğiyle gerçekleştirilen sergi, ziyaretçilerini hem Türk sineması hem de Altın Portakal tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor. Yönetmen Yavuz Özkan'ın 11 ödülünün bulunduğu serginin ziyaretçileri arasında, açılış gecesinde kendisine Onur Ödülü takdim edilen usta oyuncu Güler Ökten de vardı. 5 Altın Portakal'ıyla sergide yer alan Ökten zaman zaman duygulandı.

AÇILIŞ FİLMİNİN EKİBİ TAM KADRO AKM'DEYDİ

Gürcistan'ın Oscar adayı "Mısır Adası" (Corn Island), 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış filmiydi. George Ovashili'nin yönettiği filmde İlyas Salman ve Taner Barlas da rol alıyor. Gösterim sonrası soruları cevaplayan ekip en çok çekim süreci ile ilgili sorularla karşılaştı. Böylece de film için her gün 50 kişilik bir ekibin, mısırları, dikili oldukları tarladan alıp çekim yapılan adaya taşıdıkları, çekim sürecinin büyük kısmının da bu işlemle geçtiği öğrenilmiş oldu.

FESTİVALDE BUGÜN

SİNEMAMIZIN 100 YILINI İLLÜSTRASYONLARDAN İZLEMEK

100 yaşındaki sinemamızın 100 değerli filmi, başarılı illüstratörlerin elinden sinema tutkunlarına farklı bir bakışla sunuluyor. Bant Mag. ekibinin işbirliğiyle hazırlanan "100 İllüstrasyonla Türkiye Sineması'nın 100. Yılı" sergisi saat 11:00'de Akdeniz Üniversitesi'ndeki brunch'la tanıtılacak.

ELLEN BURSTYN'DEN MASTERCLASS

51. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin açılış töreninde Yaşam Boyu Onur ödülü alan, Oscar ve Altın Küre sahibi efsanevi oyuncu Ellen Burstyn saat 14:30'da Su Otel Voda Salonu'nda bir masterclass gerçekleştiriyor.

TÜRK SİNEMASININ 100 YILI İKİ KAPAK ARASINA GİRDİ

"Gelenekten Geleceğe" temasıyla yola çıkan 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının 100. yılını çok özel bir kalıcı eserle selamlıyor. Abdurrahman Çelik'in editörlüğünde sinemacılar, akademisyenler ve sinema yazarlarının makalelerinden oluşan "Sinemada Bir Asır" kitabı, 20:30'da AKM'de basın ve kamuoyuna tanıtılacak.

SÖYLEŞİLER

Festival kapsamında bugün Yarışma Dışı Ulusal Uzun Metraj bölümündeki "Şafakla Dönenler" filminin söyleşisi, 13:00'te, AKM Aspendos salonunda gösterimin ardından gerçekleştirilecek. (Murat Eroğlu, Mehmet Ünal, Şerif Akyapı)

· Uluslararası Yarışma filmlerinden "Villa Tuma"nın söyleşisi, 14:00'teki gösterimin ardından MİGROS AVM Salon 5'te. (Suha Arraf)

· Ulusal Yarışma filmlerinden "Oflu Hoca'yı Aramak O.H.A.", 16:00'da AKM Aspendos Salonu'nda gala yaptıktan sonra film ekibi, söyleşiye katılacak. (Levent Soyarslan, Burak Saraçoğlu, Cihan Sezer, Vedat Demir)

· Uluslararası Yarışma filmlerinden "Test"in söyleşisi, 18:00'de MİGROS AVM Salon 5'teki gösteriminin ardından gerçekleştirilecek. (Elene An)

· Ulusal Yarışma filmlerinden "Sivas"ın galası, 21:00'de AKM Aspendos'ta, söyleşisi de gösterimin hemen ardından olacak. (Kaan Müjdeci, Yasin Müjdeci, Muttalip Müjdeci, Ozan Çelik)

· Tony Gatlif'in son filmi "Geronimo" saat 21:00'de MİGROS AVM Salon 5'te gösteriliyor. Gösterimin ardından söyleşi olacak. (Tim Seyfi)

NOT: Haberimizde Abdurrahman Şen'in ismi sehven kulanılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Abdurrahman Şen'in "Sinemada Bir Asır" isimli kitapla bir ilgisi yoktur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Portakal Film Festivalinde Dün ve Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement