Amerikan WSJ Gazetesine Konuşan Türk Yetkili: Pastör Brunson Serbest Bırakılabilir - Son Dakika
Güncel
BBC

Amerikan WSJ Gazetesine Konuşan Türk Yetkili: Pastör Brunson Serbest Bırakılabilir

Amerikan WSJ gazetesine konuşan bir Türk yetkili, Pastör Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabileceğini söyledi. Türk yetkili, bunun için ABD'nin uyguladığı baskının bitmesi gerektiğini söyledi.

24.09.2018 08:51  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Brunson'un "12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabileceğini" yazdı. Haberde Türk ve Amerikan yetkililerin sözlerine yer verilirken, bir Türk yetkili, Brunson'ın serbest bırakılmasına ilişkin "Muhtemel sonuç." dedi.

BRUNSON'UN SERBEST KALMASI İÇİN ABD'NİN TAVRININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Haberde sözlerine yer verilen bir Türk yetkili, Brunson'ın Ekim ayındaki duruşmada serbest bırakılması ile ilgili "Muhtemel bir sonuç." ifadesini kullandı. Gazeteye göre, Pastör Brunson'ın serbest kalabileceği sinyalini veren Türk yetkililer, bunun olabilmesi için, Amerikalı din adamının ABD'ye gönderilmesi konusunda Washington'ın uyguladığı baskıyı sonlandırması gerektiğini söyledi.

Amerikan WSJ Gazetesine Konuşan Türk Yetkili: Pastör Brunson Serbest Bırakılabilir

Bir Amerikalı yetkili de gazeteye şu şekilde konuştu:

ABD TEMKİNLİ YAKLAŞACAK

Gazeteye konuşan ABD'li yetkili, "Ekim ayındaki duruşma öncesi en iyi strateji, biraz sakin olmak çünkü en sonunda harekete geçebilme konusundaki irademizin farkına vardılar. Ekim ayına geldiğimizde hala aynı noktadaysak, Türklere yükleneceğiz. Ama şu anda kritik bir dönemdeyiz ve onları köşeye sıkıştırmak istemiyoruz. Amerikalılar geri durmalı ve sakin olmalılar. Yoksa bu kısır döngü devam eder. Eğer ben hakim olsaydım, 'şunu yap, bunu yap' diye emir almayı kabul edemezdim. Sonuçta 'Amerika benim patronum değil' derdim.'' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN YAPACAKLARINDAN ÇEKİNİYORLAR

İki ülke arasında daha önceki görüşmelerin çöktüğünü hatırlatan ABD'li yetkililerden biri gazeteye yaptığı açıklamada, erken kutlamaya başlanmaması konusunda uyarı yapıyor; "Erdoğan da tıpkı Trump gibi son dakikada ve sıkça karar değiştirmesi ile ünlü." dedi.

Amerikan WSJ Gazetesine Konuşan Türk Yetkili: Pastör Brunson Serbest Bırakılabilir

UÇAĞIN BEKLETİLDİĞİ İDDİASI

WSJ, ''Temmuz ayında ABD'li yetkililer Brunson'ın serbest bırakılması ile ilgili Türkiye ile anlaştıklarına o denli inanıyorlardı ki, onu Türkiye'den Almanya'ya götürecek uçak hazır bekliyordu.'' iddiasında bulundu.

Amerikan WSJ Gazetesine Konuşan Türk Yetkili: Pastör Brunson Serbest Bırakılabilir
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Amerikan WSJ Gazetesine Konuşan Türk Yetkili: Pastör Brunson Serbest Bırakılabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement