Anadolu Ajansı Nevşehir Büro Müdürlüğü Açıldı (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Anadolu Ajansı Nevşehir Büro Müdürlüğü Açıldı (Fotoğraflı

Anadolu Ajansı (AA) Nevşehir Büro Müdürlüğü'nün resmi açılışı yapıldı.

10.06.2011 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Nevşehir Büro Müdürlüğü'nün resmi açılışı yapıldı.

Yeni Kayseri Caddesindeki AA Nevşehir Büro Müdürlüğü'nün açılışına Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Aktı, AA Yönetim Kurulu Üyeleri Reşat Yazak, Sait Yüce ve Salih Melek, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri ve AA Denetim Kurulu Üyesi Hacı Mehmet Gani, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ulusal ve yerel medya temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesini Vali Savaş ile birlikte kesen Bengi, Kapadokya bölgesinin turizm potansiyelini çok yakından takip ettiklerini, dünyanın ilgisinin olduğu bir bölgede Anadolu Ajansı olarak daha etkin faaliyet gösterebilmek amacıyla Nevşehir bürosunu açtıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın güvenilir ve ilkeli habercilik felsefesini geniş kesimlerin takdir ettiğini belirten Bengi, "Ülkemizde ve dünyada olan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yaşanan her yeniliği ajans olarak sistemimize dahil ediyoruz ve her geçen gün gelişip büyüyoruz. Bugün de bu amaç doğrultusunda dünyanın yakından takip ettiği bir bölge olan Kapadokya'ya Nevşehir büromuzu açıyoruz. Büromuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kapadokya bölgesinin daha fazla bilinirliğini artırmanın yanında, Nevşehir'in başka özelliklerini de yansıtma ve öne çıkarma konusunda AA muhabirlerinin gereken gayreti bundan sonra daha fazla göstereceklerine inandığını kaydeden Bengi, konuşmasına şöyle devam etti:

"Nevşehir'e genç fakat tecrübeli bir arkadaşımızı görevlendirdik. Yücel Bey'in en son tecrübesi Mavi Marmara Gemisiydi. İsrail'in saldırısına maruz kalan arkadaşlarımızdan birisi. Yani Mavi Marmara gazisi. Onun için de burası bir rehabilitasyon olur inşallah.

Büromuz, aslında aylar öncesinde faaliyete geçti ama resmi açılışını yapmak bugüne kısmet oldu. İnanıyorum ki; Nevşehir'den geçilen haber sayısında artış olacaktır. Biz de o doğrultuda hem büromuzu hem de çalışan sayımızı genişletebiliriz. "

Valisi Savaş da Anadolu Ajansının, Nevşehir'e açtığı büroyla, ilin önemli bir ihtiyacının karşılandığını, bölgenin bir kurum daha kazanmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kapadokya'nın dünyanın hiçbir yerinde olmayan, gerek doğal gerekse kültürel özelliğe sahip bir yöre olduğunu vurgulayan Savaş, "Başkaları bizim yaşadığımız bu eşsiz yöreyi bilmediği takdirde sadece bizim bu yöreyi bilmemiz bir anlam ifade etmez. İşte bu bölgenin dünyaya tanıtılmasında en önemli pay medyanındır. Anadolu Ajansı tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da bölgenin tanıtımına öncülük edecek bir değerdir" diye konuştu.

Anadolu Ajansının, Nevşehir'in tanınırlığını artacağına inandığını, bunun için ilde çalışan basın mensuplarının canla başla çalıştıklarını ifade eden Vali, Genel Müdür Hilmi Bengi'ye "Sizleri, burada büro açma kararınızdan dolayı tebrik ediyorum. İnşallah daha iyi hizmet eder ve ilimizi, Kapadokya'yı daha iyi tanıtmak için güzel çalışmalar yaparsınız" dedi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anadolu Ajansı Nevşehir Büro Müdürlüğü Açıldı (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement