Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek: "Dünyaya ve İnsanlığa Faydalı Olmak İçin Çalışıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek: "Dünyaya ve İnsanlığa Faydalı Olmak İçin Çalışıyoruz"

Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek: "Dünyaya ve İnsanlığa Faydalı Olmak İçin Çalışıyoruz"

Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek, "Dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için çalışıyoruz" dedi.

12.06.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek, "Dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için çalışıyoruz" dedi.

Anadolu Aydınlar Ocağı 25. yıl kongresi ve gelenekselleşen iftar programı dün gerçekleştirildi. Prof. Dr. İbrahim Öztek, 3. kez Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı seçilirken, Yönetim Kurulu'na Hicabi Meral, Osman Türk, İbrahim Kop, Mustafa Haykır, Mürsel Aslan, Aynur Saydam, Nizamettin Aras, Kamile Bekdemir, Erol Güler, Aydın Özgül, Şerafettin Baydaroğlu, Mustafa Kurttekin, M.Zeyyad Doğansoy, Kazım Ünal, Halit Çelik, Sadık Dönmezer, Sinan Akar, İ.Ethem Ökçesiz, Safiye Yaprak Erdoğan, Mehmet Çebi, M. Selçuk Göksu seçildi. İftar programında Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek, İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Gündoğumu Gazetesi Editörü Zafer Çoban, Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün ve Televizyon Yapımcısı Sinan Beratlıgil'e derneklerine verdiği katkılardan dolayı ödül verdi. Ödül töreninden sonra açıklamalarda bulunan Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, "Bizler Anadolu Aydınlar Ocağı üyeleri olarak medeni, gelişmiş toplumların çağdaş, evrensel değerlerine, ülkemiz ve insanlarımız için duyduğumuz özlemi çok çalışarak, çocuklarımızın iyi eğitim almalarını sağlayarak, sahip olma düşüncesi ve eylemi içindeyiz" dedi.

"Dünya'ya ve insanlığa faydalı olmak için çalışıyoruz"

Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Dünya'ya ve insanlığa faydalı olabilme adına çalıştıklarını ifade ederek, "Ülkemizin milletimizin birlik ve bütünlüğü ile yücelmesi bizim için her şeyden önemlidir. Yaptığımız başarılı çalışmalar ve bilimsel hizmetlerle ülkemizin ismini uluslararası alanda en iyi bir şekildi duyurmak ve ülkemize onur kazandırmak görevimizdir" şeklinde konuştu.

"Yüksek şuurlu bireyler yetiştirmek gayreti içindeyiz"

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Öztek, "Anadolu Aydınlar Ocağı, yurt içi ve yurt dışında sosyal, kültürel, sportif, sanatsal, tarih, siyaset ve strateji alanlarında kapsamlı çalışmalar sergilemektedir. İlkokullardan Üniversitelerimize çocuklarımıza ve gençlerimize vermekte olduğumuz başta sigara alkol uyuşturucu ve spor konulu ve benzeri konferanslar ile onların akıl, ruh ve beden kabiliyeti yüksek şuurlu bireyler olarak yetişmeleri gayreti içindeyiz. Ülkemizin yurt içinde karşılaştığı sosyal, ekonomik ve siyasal güncel problemler ile yurt dışından gelen egemen güçlerin tuzakları, terör belaları ve sınırlarımız çevresinde oluşturulan kuşatma hareketleri tabiki ilgi alanlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır" diye konuştu.

"Çıkarmamız gereken birçok ders var"

Yakın tarihten ders çıkarmak gerektiğini belirten Öztek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"93 harbi ve Balkan savaşlarının yenilgilerinin nedenleri, 1856 Kırım savaşından günümüze Avrupa kapılarında bekletilmemizin nedenleri, etkileri ve sonuçları siyasi, askeri ve ekonomik açıdan almamız gereken pek çok derslerle doludur. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar, kurulu tuzaklar ve Kore savaşından bu yana stratejik ortaklarımız tarafından sürekli aldatılmış olmamız, hain oyun ve projelere karşı çok daha hareketli, manevra kabiliyeti yüksek projeler üretmek ve stratejik önlemler almamızı gerektirmektedir. Çalışmalarımızı bu bilinç içinde sürdürmekteyiz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek: 'Dünyaya ve İnsanlığa Faydalı Olmak İçin Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement