Anadolu Meclisi Sivas'ı Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Meclisi Sivas'ı Ağırladı

Anadolu Meclisi Sivas\'ı Ağırladı

Mehmet Tevfik Göksu, "Çocuklarınızı kimliksiz yetiştirmeyin.'' dedi.

08.01.2013 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivaslı derneklerle gerçekleştirilen üçüncü Anadolu Meclisi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Çocuklarınızı kimliksiz yetiştirmeyin. Sivas'ın kültürünü, yemeğini, geleneklerini, adetlerini bilsinler; saygı, hürmet nedir bilsinler. İyi bir dernek olmak, memleket türkücüsünü getirtip türkü söyletmek değil, kültürümüzü kültürden kültüre aktarmaktır" dedi.

Esenler Belediyesi'nin ilçede kurulu bulunan derneklerin tanışıp kaynaşması ve Esenler için ortak akıl oluşturulmasına katkı sağlamaları amacıyla hayata geçirdiği Anadolu Meclisi'nin üçüncü toplantısı, Sivas dernekleri ile birlikte yapıldı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Vahdettin Bahadır, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Sivaslılar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt ve Esenler'de faaliyet gösteren Sivas derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Hep birlikte samimi bir ortamda yemeklerin yenilmesinin ardından başlayan Anadolu Meclisi'nde dernek başkanları dernekleri ile ilgili bilgi vererek kendilerini tanıttı. Sivaslı derneklerin böyle bir organizasyonla bir araya getirilmesinden memnun olduklarını dile getiren Sivas derneklerinin başkan ve üyeleri Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür etti.

Programda konuşan Sivaslılar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Yeşilyurt, Sivaslıların vatanına, milletine ve bayrağına sadık edepli bir topluluk olduğunu söyledi. Yeşilyurt'un ardından konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Abdurrahman Bölük, kendisinin de Sivaslı olduğunu dile getirerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Kendileri de Sivaslı olan Esenler Belediye Meclisi Üyeleri Abdullah Aksu ve Yusuf Zabun da hemşehrilerine kısa bir konuşma yaptı. Zabun, hemşehrilerinin bir istekleri olursa her zaman yanlarında olduklarını belirtirken; Aksu da Belediye Başkanı Göksu sayesinde Esenler'de işlerin yolunda gittiğini vurguladı.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da Anadolu Meclislerinde dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile istişareler yaparak çok şeyler öğrendiklerini söyledi. Dernek başkanlarının dernekleriyle ilgili yaptıkları konuşmalarında talep ve önerilerinin notunu aldıklarını ifade eden Özkan, sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini belirtti.

SİVAS DEYİNCE AKLA GÖNÜL GELİR

Özkan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Anadolu Meclisi'nin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Başkan Göksu, Sivas'ı "Yiğidin harman olduğu mekân" olarak tarif ettikten sonra Sivas'ın kendi hayatında da önemli izler bırakan bir yer olduğunu vurguladı. "Sivas dediğinizde benim aklıma hep yürek, gönül gelir" diyen Göksu, Sivas'ın bu ülkenin birlik ve beraberliğini temsil eden en önemli toprak parçamız olduğunu söyledi.

"Sizler, bu ülke için çok kıymetlisiniz" diye sözlerine devam eden Göksu, "Çünkü sizler bu toprağın harcısınız" dedi. Anadolu Meclislerinin Türkiye'nin 81 ilini Esenler'de misafir edene kadar düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Göksu, herkesin hem kendi gelecekleri için, hem de çocuklarının geleceği için doğdukları şehre gösterdiklerini vefayı doydukları şehre de göstermesi gerektiğini belirtti. "Bu toprakların birliğini, bu şehir çok iyi ifade ediyor" diyen Göksu, dünyada en fazla gizemini koruyan şehirlerden birinin İstanbul olduğunu belirterek, "Arzu ettiğimiz, bu şehrin kardeşliğine bu şehrin insanlarının hizmet etmesidir" dedi.

Esenler Belediyesi olarak her türlü hizmeti üretmekle görevli olduklarını dile getiren Göksu, ilçede hayata geçecek olan çalışmaları dile getirerek konuşmasına devam etti. Belediye hizmet binasının yeni yerine taşınmasından sonra söz konusu yeri Sivil Toplum Kuruluşları Sarayı olacağını hatırlatan Göksu, böylece ilçedeki derneklerin programlarını yapmak için kapı kapı salon aramayacaklarını ifade etti. Bu anlamda ilçedeki derneklerin çok büyük fedakârlıklar yaptıklarına dikkat çekerek sözlerine devam eden Göksu, "Sizler, zamanınızdan, imkanlarınızdan çok büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz. Böylesine zor, dayanıklı işi yapan alkışlanır ve teşekkür edilir" dedi.

ÇOCUKLARINIZI KİMLİKSİZ YETİŞTİRMEYİN

İstanbul'un göbeğinde yer alan Esenler'in kardeşlik idrakinin en fazla yaşandığı bir şehir olmasını istediklerini kaydederek, "Gemisini kurtaran değil, milletini kurtaran kaptandır. Bunun için, bu şehrin güzelliği adına, bu iyilik gemisinde sizleri yol arkadaşımız olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Toplantıya katılan tüm Sivaslıların çocuklarına Sivas kültürünü, gelenek ve göreneklerini anlatmasının gerekli olduğunu ifade eden Göksu, "Çocuklarınızı kimliksiz yetiştirmeyin. Sivas'ın kültürünü, yemeğini, geleneklerini, adetlerini bilsinler; saygı, hürmet nedir bilsinler. İyi bir dernek olmak, memleket türkücüsünü getirtip türkü söyletmek değil, kültürümüzü kültürden kültüre aktarmaktır. Bunu yapın. Çocuklarınız kendi kültürünü, köklerini tanısın. Büyük bir medeniyetin çocukları olarak nerede, nasıl durması gerektiğini siz öğretin" dedi.

MEDENİYETİMİZ ŞEHRE YANSIMIŞTIR

Toplantıda son konuşmayı AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Vahdettin Bahadır yaptı. Bahadır, "Sayın başkan, yüreğini avucuna aldı. O avucundaki koyduğu yüreğine sevgisini kattı" diyerek sözlerine başladı. Toplantıda yapılan konuşmaları dinlerken çok etkilendiğini ve bu medeniyetin tasavvurunun büyüklüğünü bir kez daha gördüğünü söyleyen Bahadır, Anadolu Meclisi'ne katılmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Bizim medeniyetimizin farkını ifade eden şehirler olduğunu ve bu şehirlerden birinin de Sivas olduğunu belirten Bahadır, "Sivas, memleketimizdeki ağır işçiliğin zirve yörelerden biridir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program, günün anısına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya teşekkür plâketi ve Sivas Spor formasının hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Meclisi Sivas'ı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement