Ankara'da Ücretsiz Aile Dizimi Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Ücretsiz Aile Dizimi Eğitimi

- Ankara'da ücretsiz aile dizimi eğitimi İlişki ve İletişim Koçu Cansu Çelik: "Aile dizimi eğitiminin en sevdiğim tarafı şu;

03.09.2018 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ankara'da ücretsiz aile dizimi eğitimi

İlişki ve İletişim Koçu Cansu Çelik:

"Aile dizimi eğitiminin en sevdiğim tarafı şu; bireyde bir şeyleri çözerken ailede de bir şeylerin çözüldüğünü gözlemliyorsunuz"

"Travmayı alabilmenin en önemli noktalarından birisi bu terapilerin yanı sıra mutluluk hormonlarını açığa çıkarmaktır"

ANKARA - Ankaralılara ücretsiz aile dizimi eğitimi veren İlişki ve İletişim Koçu Cansu Çelik, " Aile dizimi eğitiminin en sevdiğim tarafı şu; bireyde bir şeyleri çözerken ailede de bir şeylerin çözüldüğünü gözlemliyorsunuz" dedi.

İlişki ve İletişim Koçu Cansu Çelik kahkaha ve çığlık meditasyonlarının yanı sıra aile dizimi eğitimi de veriyor. Spor salonu işletmecisi ve milli takım sporcusu İsa Korsan'ın da desteğiyle vatandaşa ücretsiz olarak aile dizimi eğitimi verdiğini belirten Çelik, Korsan'a teşekkürlerini ileterek, " Aldığım tüm eğitimleri ilişkiler ve iletişim üzerine kullanma kadarı aldım. Çift terapileri, anne çocuk ile ilişkileri, iş ilişkileri, ebeveyn ilişkileri, pazarlama gibi alanlarda da çalışıyorum. Burada aile dizimi eğitimi yapmak için toplandık. Geçtiğimiz iki senedir düzenli olarak ücretsiz etkinlikler yaparak insanları kişisel gelişime alıştırmaya çalışıyorum. Daha çok kahkaha ve çığlık meditasyonu üzerine gittik ama son dönemde yaşanılan stresin seviyesinin artmasından dolayı aile dizimi eğitiminin biraz daha yaygınlaştırılması gerektiğine karar verdiğimiz için bugün burada bunu yapıyorum. Bu eğitimlerin devamı gelecek. Gerek kahkaha ve çığlık meditasyonu olsun gerçek dişil enerji eğitimleri gerek aile dizimi eğitimleri olsun insanları bilinçlendirmek adına bu etkinlikleri yapmaya elimizden geldiğince devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Spor salonundaki çalışmalarının yaklaşık 3 ay önce başladığını kaydeden Çelik, "Burada çalışmalarımız yaklaşık üç ay önce başladı. Bu onuncu etkinliğim. İsa bey bu konuda bize çok destek oluyor. Kendisi de milli sporcu olması ve kişisel gelişime yatkın yapısından dolayı birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'Aile dizimi eğitiminin en sevdiğim tarafı şu; bireyde bir şeyleri çözerken ailede de bir şeylerin çözüldüğünü gözlemliyorsunuz"

Eğitime katılan ailelerde ne gibi değişiklikler olduğundan bahseden Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilinenin aksine kişilerin olduğu ailelerin de bir psikolojisi var. Ailelerin geçmişten gelen yaşantıları, travmaları yeni doğan çocuklarına da enerjisel ve psikolojik olarak yansımalar yapıyor. Özellikle ilişkilerde kişi tek başına kişiden yola çıkılarak bu sorunlar çözülemiyorsa bu sefer ailenin psikolojisiyle bir şeyleri çözmeye çalışmamız gerekiyor. Bu ne demek? Kişinin annesinin ciddi anlamda bir terk edilmek korkusu vardır ve bu terk edilme korkusu ile çocuğunun üstüne çok gitmiştir ve çocukta da farkı bir bağımlılık etkisi göstermiş olabilir veya onda da terk edilme korkusu göstermiş olabilir. Aile dizimi eğitiminin en sevdiğim tarafı şu; bireyde bir şeyleri çözerken ailede de bir şeylerin çözüldüğünü gözlemliyorsunuz. Kişisel gelişim öyle büyülü bir alan ki. İş hocam çok güzel bunun tanımını yapmıştı bana. Aslında biz ne yaptığımızı biliyoruz ama ne olduğunu bilmiyoruz ama bir şeyler düzene giriyor. Psikoloji enerji dediğiniz şey böyle bir şey. O yüzden işimi çok seviyorum. Aile dizimi içim insanların daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum çünkü uzun ve zorlu yollardan geçiyoruz. Ciddi ve engebeli yollardan geçiyoruz ve bu geçtiğimiz yolları çocuklarımıza aktaracağımızı bilerek hareket etmekte çok fayda var."

"Travmayı alabilmenin en önemli noktalarından birisi bu terapilerin yanı sıra mutluluk hormonlarını açığa çıkarmaktır"

Aile dizimi eğitimlerine bireysel olduğu gibi çift olarak da katılımın mümkün olduğunu vurgulayan Çelik, "Aile dizimi eğitimlerine bireysel katılabileceğiniz gibi çift olarak da katılabilirsiniz. Çift olarak katıldığınız zaman da aslında sistem aynı şekilde işliyor. Bu sefer her iki tarafın ailesinden gelen travmaları temizliyoruz, yeni bir sayfa açmalarına yardımcı oluyoruz. Bunun yanında neden spor salonunu tercih ettim? Ne kadar fiziksel olarak hareket halindeyseniz mutluluk hormonları o kadar artar. Travmayı alabilmenin en önemli noktalarından birisi bu terapilerin yanı sıra mutluluk hormonlarını açığa çıkarmaktır. Dolayısıyla Kişiler seanslarının yanı sıra bir şeyler ürettikleri zaman veya hareketli olabileceği bir şey yaptığı zaman başarıya daha çok ulaştığımızı görüyoruz. Biz burada bir şeyleri temizleyip bazı travmaları geride bırakırken kişilerin kendi hayatına da farklı şekilde yön vermesi gerekiyor ki biz daha başarıya ulaşabilelim" açıklamalarında bulundu.

"Fitness'da da insanların fiziksel ve psikolojik olarak güçlenmelerini sağlamak için ücretsiz eğitimler veriyoruz"

İşletme sahibi ve milli takım sporcusu İsa Korsan ise" Spor merkezinin işletmesini yapıyoruz ve ücretsiz olarak aile yaşam koçluğu eğitimlerinin verilmesine müsaade ediyoruz. En az 8-10 branş var ve fiziksel ve psikolojik olarak her türlü insana eğitim veriliyor. Cansu hanım eşliğinde aile dizimi ve yaşam koçluğunu eğitimleri ücretsiz olarak veriliyor. 3 Aydan beri buna ev sahipliği yapıyoruz ve devamı da gelecek. Başka alanlarda da var. Savunma sporlarında, pilateste ücretsiz eğitimlerimiz var. Fitness'da da insanların fiziksel ve psikolojik olarak güçlenmelerini sağlamak için ücretsiz eğitimler veriyoruz" açıklamalarında bulundu.

Aile dizimi eğitimine ailesi ile birlikte katılan Sude Ulucan eğitimin ardından yaptığı açıklamada, "Aklımda bir takım sorular vardı. Cansu hanım sayesinde bu sorulardan kurtuldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Buradan da onun kahkaha meditasyonuna gideceğiz. Aldığım eğitimin kendi açımdan ve çocuğum açısından olumlu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Eğitime daha önce de katıldığını belirten Hasan Ulucan da aklımdaki bazı soruların çözüldüğünü, her seanstan gayet mutlu bir şekilde ayrıldığını ve eğitimi herkese tavsiye ettiğini ifade etti.

"Bana çok faydalı olduğuna inanıyorum. Etrafımdaki herkese tavsiye ederim"

Aysel Süslü ise daha önce kahkaha terapisi etkinliğine de katıldığını söyleyerek, "Cansu hanımın daha önce kahkaha terapisi etkinliğine de katılmıştım. Bugünkü katılımımızın benim için mükemmel geçtiğine inanıyorum. Bugün özellikle ailemden gelen sorunların çözülebileceğini ve hayata daha mutlu bakabileceğime inanıyorum. Kesinlikle birebir yaşam koçluğu seansı almayı düşünüyorum. Bana çok faydalı olduğuna inanıyorum. Etrafımdaki herkese tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Ankara\'da Ücretsiz Aile Dizimi Eğitimi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Ücretsiz Aile Dizimi Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement