Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Prof.ANTALYA'da, yılbaşından bu yana 192 noktada çıkan yangınlarda toplam 641 hektar ormanlık alan yandı.

06.10.2012 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Prof. Sadettin Sarı

===

"Görev tamam"

'Ateş kuşu'

geri döndü

ANTALYA'da, yılbaşından bu yana 192 noktada çıkan yangınlarda toplam 641 hektar ormanlık alan yandı. Yüksek yangın sezonu öncesi, çıkabilecek orman yangınlarına karşın Antalya'da konuşlandırılan Türk Hava Kurumu'na ait 1 adet CL-215 'Ateş Kuşu' yangın söndürme uçağı nöbetini tamamlayarak 1 Ekim itibari ile Ankara'ya döndü. THK Etimesgut tesislerinde gelecek yaz sezonuna kadar dinlenmeye alınan uçak, yüksek yangın sezonunda 40 ayrı noktada çıkan yangına müdahale amacıyla kalkış yaparak toplam 190 saat 40 dakika uçtu. 'Ateş Kuşu' bu uçuşlarda alevlerin üzerine her seferinde 4,5 ton olmak üzere toplam 374 kez su ya da köpük attı.

Antalya'da 2011 yılında önceki yıllara göre daha az orman yangını çıktı. 2011'de 148 orman yangınında toplam 90 hektar orman alanı kül olurken, 2012'nin Ocak-Eylül döneminde 192 orman yangını çıktı ve 641 hektar orman alanı tahrip oldu. Yangınların daha çok yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarının birbirine teması, söndürülmemiş sigara izmaritinin ormanlık alanı atılması yüzünden çıktığı belirtildi. 2012'de en büyük yangın Alanya'nın Güzelbağ Beldesi'nde çıktı. 2 ayrı noktada başlayan yangında 290 hektar orman yok oldu. Aynı günlerde Serik İlçesi'ne bağlı Bilginler Köyü'nde çıkan yangında ise 148 hektar ormanlık alan yandı.

Antalya il ve ilçelerinde görevli 1200 orman işçisi, 4 helikopter, 1 uçak, 47 ilk müdahale aracı, 30 tanker ve 97 arazözle orman yangınlarını söndürmek için çalıştı. Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, vatandaşlarla aralarında sıkı bağ olması gerektiğini, yangınlara hızlı müdahale edebilmek için '177 Alo Orman Yangını İhbar Hattı'nı kullanmayı yaygınlaştırmak gerektiğini söyledi. Ali Gökçöl, "Orman yangınlarında adeta ciğerlerimiz yanıyor. Yangınları anında bildirilmesini istiyoruz. Vatandaşlar 177'yi aktif şekilde kullanmalı" dedi. Gökçöl, Türk hava Kurumu'na ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağının 1 Ekim'de Ankara'ya döndüğünü sözlerine ekledi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yangın uçağının fotoları.

===

ASBAŞ'ta 4 yat rıhtımda

ticaret hacmi düşüşte

ANTALYA Serbest Bölgesi AŞ'nin (ASBAŞ) Eylül ayı ticari hacmi 61 milyon 958 bin dolar olarak gerçekleşti. 2011 yılı Eylül ayında 74 milyon 997 bin dolar ticaret hacmine ulaşan ASBAŞ'ın, Eylül ayı cirosundaki düşüşün, yapımı tamamlanan, ancak Serbest Bölge rıhtımında testleri süren 4 lüks yatın satış işlemlerinin tamamlanmamasından kaynaklandığı ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, 4 lüks yatın satış işleminin tamamlanmasıyla toplam ticaret hacmini artacağını belirtti.

2011 Eylül ayı sonuna kadarki 9 aylık dilimde 587 milyon 475 bin dolarlık ticaret hacmi yakalayan ASBAŞ, 2012 Eylül ayı sonunda 571 milyon 757 bin dolarda kaldı. Gelecek ay sonunda toplam ticaret hacminde 2011 yılını geride bırakacaklarını vurgulayan Gürses, "4 yatın satışının tamamlanması aylık ve yıllık bazdaki ticaret hacmini geçen yılın üstüne çıkartacak. Eylül ayı ticaret hacmi düşük gibi görünse de aslında, 2011 yılına göre gözle görülür artış yaşandı" dedi. Gürses, geçen ay 3 bin 309 kişinin istihdam edildiği ASBAŞ'taki işyerlerine son bir ayda 349 yeni personel alındığına işaret etti.

ASBAŞ'taki tersanelerde 1 Ocak-30 Eylül 2012 tarihleri arasında 10 lüks teknenin üretiminin yapıldığına işaret eden Zeki Gürses, "Antalya Serbest Bölge rıhtımında deneme testleri devam eden ve satışı kısa sürede yapılacak 4 tekne bulunuyor. Eylül ayı içerisinde 1 teknenin üretimi tamamlanarak, satış işlemi sonlandırıldı. Bir yıl içerisinde 10 mega yatı sahipleriyle buluşturmak ASBAŞ'a yakışan bir çalışma oldu. Gerek ay bazında gerekse kümülatif ticaret hacmimiz yıl sonunda göz kamaştırıcı olacak" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Zeki Gürses

===

Genç iletişimciler

Tanışma Şenliği'nde

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi ile Akdeniz İletişim Derneği'nin birlikte düzenlediği 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Tanışma Şenliği fakülte bahçesinde gerçekleştirildi. Şenliğin açılışına AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Akdeniz İletişim Derneği Başkanı Hüsamettin Oğuz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, özel bir televizyon kanalında program sunucusu Fatih Portakal ile Antalya Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Esen Diler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bu başarıların elde edilmesinde en önemli neferlerin öğrenciler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kılıç, "Aramıza 300 yeni öğrenci arkadaşımızın başarıya ortak olmak için katılması kıvanç meselesi. Öğrencilerimizin şunu iyi bilmesini isteriz ki, doğru adrestesiniz" diye konuştu. Türkiye' de ardı ardına açılan iletişim fakültelerinin sayısının 60'a yaklaştığını söyleyen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık da, "Aldığımız destek ve güçle Türkiye'nin en güçlü ve başarılı fakülteleri arasındayız. Kısa zamanda aldığımız mesafeden memnunum" dedi.

Prof. Dr. Arık, öğrencilerdeki enerjiyi görmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "300 yeni iletişimciyle ailemizin büyüyeceğine inanıyorum. Genç iletişimciler en iyi iletişimci olarak yetiştireceğiz" diye konuştu.

İletişim Fakültesi Tanışma ve Açılış Şenliği, çeşitli müzik topluluklarının da katılımıyla eğlenceli bir şölene dönüştü. Şenliği'ne katılan öğrenciler, fakültenin Tasarım Atölyesi, Radyo Atölyesi, Film Atölyesi topluluklarının tanıtım stantlarını dolaşıp, ilgi duydukları atölyelere üye oldu ve atölye yöneticileriyle tanışıp, birlikte çalışma olanaklarını araştırdı.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şenlik açılışına katılanlar ile öğrenciler.

===

Makyajın duayeni

Altın Portakal'da

ALTIN Portakal Film Festivali'nde geçen yıl çeşitli çalışmalara imza atan ünlülerin makyörü 'Bay Corci', 49'uncu Altın Portakal Film Festivali'ne de katılacak. Makyör Bay Corci, "Sinemada Makyaj Teknikleri" adı altında yapacağı çalışmalarda Altın Portakal programında yer alan etkinliklerin içeriğine uygun makyaj uygulamalarına imza atacak. Plastik makyaj dalında farklı temalarda çalışmalar sergileyecek olan Corci, mankenler üzerinde gerçekleştireceği canlı performanslarda sinemada kullanılan makyaj tekniklerini gözler önüne serecek.

48'inci Altın Portakal Film Festivali'nin açılış resepsiyonuna katılan Gül Erda'ya 'Kadına Şiddet Makyajı' yaparak dikkatleri üzerine toplayan Bay Corci, bu yıl da buna benzer bir çalışma gerçekleştirecek. Bay Corci, 6-12 Ekim tarihleri arasında Özdilek Park AVM, Migros AVM ve Antalya Kültür Merkezi başta olmak üzere farklı noktalarda gerçekleştirilecek workshoplarda, izleyicilerle makyaj konulu sohbet edecek. Bay Corci, makyaj uygulamasına katılmak isteyenleri porselen makyajla adeta yeniden yaratacak.

Bay Corci, "Şiddetin Renkleri" adlı sergi açılışından sonra gerçekleştireceği performansta kadına yönelik şiddet temasını işleyecek. 1971 yılında tiyatro eğitimi için gittiği İngiltere'de 9 yıl boyunca anatomi, kozmetik kimyası, plastik makyaj, sahne makyajı, televizyon makyajı, ışık ve kamera tekniği, dekor, kostüm gibi dallarda eğitim gören Corci, 'make-up artistlik'in kuaförlük mesleğiyle sınırlı olmadığını, sinema ve tiyatro sanatlarının da olmazsa olmazı olduğunu belirtti.

"Make-up artistlik" sanatını 1974 yılından bu yana yurt dışı ve yurt içinde sürdüren Bay Corci, 'Türkiye'de makyajın bir numarası' olarak ünlendi. 2000 yılından itibaren eğitim vermeye de başlayan Corci, binlerce kadına makyaj sanatının sırlarını öğretti. Bülent Ersoy, Tarık Akan, Muazzez Abacı, Emel Sayın gibi ünlü isimlerin uzun yıllar makyörlüğünü yapan Corci, Kemal Tahir'in 'Esir Şehrin İnsanları' adlı eserinin sinemaya uyarlanmasında 1500 oyuncuyu 1920'li yıllara götürmesiyle tanınıyor. Corci'nin, makyaj konusunda dört kitabı bulunuyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bay Corci'nin workshop sırasında ve Gül Erda'ya makyaj uygularken

===

En büyük

Siemens

SİEMENS SM Beyaz Eşya mağazası Bülent Ecevit Bulvarı'nda düzenlenen törenle kapılarını Antalyalılara açtı.

Başaran Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başaran'ın damadı Bekir Semih Çölümlü'nün açtığı SM Beyaz Eşya Mağazası'nın, Antalya'daki en büyük Siemens mağazası olduğu bildirildi. Mağazanın açılış kurdelesini Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Dursun, Siemens Marka Direktörü Haluk Çelebioğlu ve Siemens İcra Kurulu Üyesi Roney Glumberg kesti. Kurdele kesiminin ardından konuklar 3 katlı SM Beyaz Eşya mağazasını gezdi. Mağaza ismini mağaza sahibi Semih Çölümlü ve eşi Makbule Başaran Çölümlü'nün baş harflerinden alıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış ve mağaza sahipleri Semih Çölümlü ve eşi Makbule Başaran Çölümlü.

===

Minikler 'Sarı

Parti'de eğlendi

ANTALYA Koleji okul öncesi öğrencileri, düzenledikleri 'Sarı Partisi'nde keyifli ve renkli bir etkinliğe imza attı. Renk partisine birbirinden şirin kostümleriyle katılan minikler, öğretmenleriyle beraber hazırladıkları sarı renkli taçları takarak dans etti, sarı rengi, şarkılar ve oyunlar eşliğinde öğrendi. Yaptıkları sarı taçlarla müzikli heykel oyununda keyifli dakikalar geçiren öğrenciler, sarı renkle ilgili öyküleri keyifle dinleyip, çevrelerinde sarı renkte olan nesnelerin neler olduğuna yanıt verdi. Antalya Koleji Okul Öncesi Eğitim Koordinatörü Emine Sönmez, etkinlikle amaçlarının; sarı rengi ve tonlarını öğrencilere kavratmak olduğunu söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Partiye katılan minikler toplu halde

07 EKİM PAZAR SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 19/28 (ÇOK BULUTLU)

BURDUR : 10/26 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 09/25 (ÇOK BULUTLU)

ALANYA : 21/28 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 17/28 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 09/25 (PARÇALI BULUTLU)

MANAVGAT : 17/28 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 14/27 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 08/27 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 08/23 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 09/26 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 16/29 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.30 06.51 12.52 16.06 18.41 19.55

AFYONKARAHİSAR: 05.29 06.52 12.53 16.05 18.41 19.57

BURDUR : 05.31 06.53 12.54 16.07 18.43 19.57

ISPARTA : 05.30 06.52 12.53 16.06 18.41 19.56

ALANYA : 05.25 06.46 12.47 16.01 18.36 19.50

KEMER : 05.31 06.52 12.53 16.07 18.42 19.56

KUMLUCA : 05.32 06.53 12.54 16.08 18.43 19.57

FETHİYE : 05.36 06.57 12.58 16.12 18.47 20.02

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BAŞAK Kültür Mah. Kaymak Apt. 12/2 227 74 05

GÖKÇEN EFE Mevlana Cad. 45/2 311 67 30

GÜNEŞ Tonguç Cad. No: 32 242 35 52

IRMAK Kazım Karabekir Cad. 144/C 345 66 53

KAYRA Yıldırım Beyazıt Cad. No: 8/1 335 50 40

PAPATYA Arapsuyu 17. Cad. No: 142/2 229 29 80

SIHHIYE Güzeloba Mah. No: 517 349 18 16

YILDIRIM B.Onat Cad. Yılmaz Sit. 101/B 311 19 69

YİĞİTBAŞI Zehra Koz Sağlık Ocağı yanı 361 14 12

AFYONKARAHİSAR

--------------

ÇİÇEK Saraçlar Çarşısı No: 28 215 53 47

DEFNE Devlet Hast. karşısı 213 77 88

SENA 7 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 213 42 99

ISPARTA

-------

BİZİM Y.Çarşamba Pazarı E Blok No: 19 223 16 11

GÖK Hızırbey Mah. 1512 Sk. No: 15/1 218 08 36

ŞİFA Kaymakkapı Meydanı No: 15 218 15 87

BURDUR

------

DURMAZER Şehit Ersan Cad. No: 16/A 233 54 04

ALANYA

------

AKSU H.Akçalıoğlu Cad. 5/E 512 46 83

TUĞBA Saray Mah. Yunus Emre Cad. No: 4 513 33 49

KEMER

-----

ŞEREF Atatürk Bulvarı 17/A 814 23 77

MANAVGAT

--------

DİLEK Antalya Cad. 746 39 99

KORUCU Mrk. 2 Nolu Sağlık Ocağı karş. 746 35 80

FETHİYE

-------

ALTAY Tütün Sk. Gökçe pasajı 612 31 05

PATARA Devlet Hast. arkası 613 37 27 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement