Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2017 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2017 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin 2013'te 55 milyon lira olan yatırımının, 2017 yılında 1 milyar 70 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

10.04.2018 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin 2013'te 55 milyon lira olan yatırımının, 2017 yılında 1 milyar 70 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin 2017 yılı faaliyet raporu Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, AK Parti ve MHP'nin evet, CHP'nin çekimser oyları ile kabul edildi.

Toplantıda konuşan Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesinin çok ciddi yatırımcı ve icracı bir belediye olduğunu kaydetti. Belediyenin 2013'te toplam 55 milyon liralık yatırım yaptığını belirten Türel, "2013'te yatırımın bütçeye oranı yüzde 13,14 iken, 2017'de yatırım bütçesi 1 milyar 70 milyon liraya fırlamış, yatırımın bütçeye oranı yüzde 55 olmuş." dedi.

2016'da personel harcamasının 198 milyon lira olduğunu, bu rakamın 2017 yılında 186 milyon liraya düştüğünü kaydeden Türel, "Bana soruluyor ya 'Nereden geliyor bu değirmenin suyu?' diye. İşte değirmenin suyu buralardan geliyor. Sıkı, tasarruflu bütçe yönetiminden geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Antalya raporunu yayınladığını, notun BB+ olarak devam ettiğini ve rapora göre 2017'de Antalya Büyükşehir Belediyesinin 365 milyon lira operasyonel cari fazla gerçekleştirdiğinin ifade edildiğini kaydeden Türel, Büyükşehir Belediyesinin adeta bir destan yazdığını bildirdi.

Başkandan tebdili kıyafetle denetim

Konuşmasında Konyaaltı Sahil Projesi hakkında da bilgi veren Türel, projenin Beach Park bölümünü 23 Nisan 2018 tarihinde hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Sık sık şantiye alanını tebdili kıyafetle denetlediğini belirten Türel, "Geçenlerde tebdili kıyafetle şantiyeyi denetlemeye gitmiştim. Kafamda şapka… Bekçi kapıdan beni almadı. 'Kardeşim giremezsin.' dedi. 'Benim burayı denetlemem lazım.' dedim. Arkasındaki diğer görevli arkadaş tanıdı dedi ki 'Başkanımız...' Ben de içeri girdikten sonra "Bu arkadaşa bir maaş ödül verin' dedim. Görevini iyi yapıyor çünkü. Gerektiği yerde tanımıyorsa beni bile almayacak dedim. Dolayısıyla bizim için iş güvenliği bu fevkalade önemli." dedi.

Kepez-Santral'de devam eden kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini anlatan Türel, 3 bin 200 hak sahibine ait 5 binin üzerinde konutun önümüzdeki ocak ayında verilmek üzere gayret gösterildiğini bildirdi. Türel, söz konusu projenin Türkiye'nin en sorunsuz kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğunu ifade ederek, " Ankara'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dahil, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının da örnek gösterdiği en başarılı ve en büyük kentsel dönüşüm projesidir." ifadelerini kullandı.

"Arsenikli su" iddialarına da yanıt veren Türel, "Antalya'da bu sene belki de tüm zamanların turist rekoru bekleniyor. Bu şehirde tüm siyasiler, iktidarıyla muhalefetiyle söyledikleri lafı, ağızlarından çıkan sözü iyi hesap etmeliler. Ağızlarından çıkanı kulakları duymalı." dedi. Türel, şikayet edilen su kaynaklarının 2012-2013 yıllarında CHP'li belediye döneminde açıldığına işaret etti. Suyun içinde yüzde 2'ler, 5'ler düzeyinde arsenik bulunduğunu ifade eden Türel, "Affedersiniz pis su arıtmasına yakın bir yerden numune alırsınız belki orada bir seferlik aşar. Ama zaten biz onu halkın kullanımına vermiyoruz ki. Antalya'nın hiçbir yerinde bu bırakın yüzde 10 aşmayı, 5'i bile aşmamıştır. dedi.

Toplantıda, meclis komisyonlarına ve Büyükşehir Encümenine üye seçimi yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2017 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement