Antalya'da Gıda Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Gıda Denetimleri

Antalya'da geçen yıl 20 bin 330 gıda denetimi yapıldı Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dallı: "Risk esasına göre denetimler devam edecek, özellikle et ve süt işletmeleri daha sık denetlenecek"

11.02.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, kent genelinde geçen yıl 20 bin 330 gıda denetimi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Dallı, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkının olduğunu, bu çerçevede gıda güvenilirliğinin temini ve tüketici sağlığı için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Gıda denetimlerinin nitelik ve nicelik olarak her geçen gün arttığını belirten Dallı, şu bilgileri verdi:

"Denetimlerimiz Veteriner Hizmetleri Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde sürdürülmektedir. İl Müdürlüğü olarak Antalya genelinde gıda işyerlerine yönelik 2013 yılında 16 bin 587, geçtiğimiz yıl da 20 bin 330 denetim yapıldı. Geçen yıl yapılan denetimler sonucunda 489'u idari para cezası, 18'i faaliyetten men ve 6'sı savcılığa suç duyurusu olmak üzere 512 cezai işlem uygulandı. Bu yıl da hedefimiz bir önceki yıldan daha fazla ve etkin denetim yapmak."

Risk esasına göre denetimlerin devam edeceğini ifade eden Dallı, özellikle et ve süt işletmelerinin daha sık denetime tabi tutulacağını bildirdi.

En iyi denetçinin tüketici olduğunu vurgulayan Dallı, "Tüketicilerimiz ne kadar bilinçli olursa bunun sektöre olumlu yansımaları gerçekleşir. Bildiğiniz gibi Alo 174 hattı 7 gün 24 saat hizmet vermekte. Tüketicilerimiz karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu bu hat aracılığıyla hiç tereddüt etmeden bildirebilirler" açıklamasında bulundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Gıda Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement