Antalya'da Müftülükler 28 Nikah Kıydı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Müftülükler 28 Nikah Kıydı

Antalya Müftüsü Osman Artan, bugüne kadar 28 nikah kıydıklarını bildirdi.

09.05.2018 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Müftüsü Osman Artan, bugüne kadar 28 nikah kıydıklarını bildirdi.

Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nikah konusunda TBMM'den geçen kanun çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasdikinden sonra 2017'nin son aylarında evlendirme yetkisinin, belediye ve nüfuslarda olduğu gibi müftülüklere de verildiğini hatırlattı.

Kimsenin kanunların koyduğu çerçevenin dışına çıkamayacağını aktaran Artan, Belediye Başkanlığı, Nüfus Müdürlüğü nasıl evrak istiyorsa Müftülük olarak aynı evrakları istediklerini ifade etti.

Müftü Artan, "Basında gösterildiği gibi çok fazla abartılı bir şey değil. Çok tartışma konusu oldu. Bu konu üzerinden yürüyüşler yapıldı, gösteriler oldu. Biz nikahları kanunlar çerçevesinde yapıyoruz." diye konuştu.

Nikahın ibadet olduğuna değinen Artan, şunları kaydetti:

"Bizim Müftülük olarak farklılığımız, resmi prosedür yerine getirildikten sonra Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua ediyoruz. Vatandaşa bu nikahın dini yönünü hatırlatıyoruz. Çifte, Kur'an-ı Kerim meali ve bayrak hediye ediyoruz. Bizim farkımız bu. Resmi evraklar, diğer kurumların istediği evraklar hepsi aynı. Antalya'da il ve ilçe müftülükleri olarak şu ana kadar 28 nikah kıydık, talep olduğunda bunu karşılıyoruz."

Çağrılan mekana da uygunsa gidiyorlar

Çağrılan mekanlar uygunsa giderek, yerinde de nikah kıydıklarını belirten Müftü Artan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nikah konusu kim olursa olsun ünlü olur başkası olur, herkesin içerisinde dini bir duygu vardır. Mutlaka nikah olsun diğer şeylerde olsun dini vecibelerin yerine getirilmesini arzu ederler. Çünkü nikah sadece bir şirket kurma veya bir araya gelme konusu değildir. Şirket kurarken insanlar bir araya gelir, nikah böyle bir şey değil. Nikaha baktığımızda Kur'an-ı Kerim'de ayeti kerimeyle nikah konusu emrediliyor. Peygamberimizin hadisi şerifleri var. Nasıl namaz kılmak, zekat vermek, oruç tutmak ibadetse aile kurmak, Allah'ın emriyle nikah müessesesini meydana getirmek de ibadettir. Onun için Müslüman olan herkes bu görevini mutlaka yerine getirecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Müftülükler 28 Nikah Kıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement