Antalya'da Sıcak Lys - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Sıcak Lys

Antalya\'da Sıcak Lys

Antalya'da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı yaşandı.

16.06.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı yaşandı. Termometrelerin 46 dereceyi gösterdiği kentte sınava giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileler ise çocukları için okul bahçesinde dua etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS, saat 10.00'da başladı. Okullara gelen öğrencilerin girişte kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Çocukların heyecanlı olduğu gözlenirken, ailelerin de sıcak havada endişeli bekleyişi başladı. Hava sıcaklığının 46 dereceyi bulduğu Antalya'da sıcaktan korunmak isteyen aileler çareyi ağaç gölgelerine sığınmakta buldu. Yorgun olan bazı vatandaşların bankların üzerinde uyuduğu gözlenirken, anneler Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarının başarısı için dua etti. Sıcak havada öğrenciler içeride soruları çözerken, aileler ise dışarıda ter döktü. Veliler, çocuklarının bir yıldır çalıştıklarını, emeklerinin karşılığını almaları için dua ettiklerini söylediler. Kızını Kaş'tan sınava getiren Mustafa Şalvarlı, "Derece 46'yı gösterdi. Deyim yerindeyse biz dışarıda dokuz doğuruyoruz. Hava çok sıcak. Sınav bittikten sonra biz de serin yerlere gideceğiz" dedi.

Kardeşini Alanya'dan sınava getirdiğini dile getiren Tahir Meri ise, "Sabırsızlıkla kardeşimi dışarıda bekliyoruz. Sıcak bizi etkilemiyor. Kardeşim inşallah emeğinin karşılığını alır" diye konuştu.

Çocuğunu beklerken Kur'an okuyarak dua eden Naime Demir de, "Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin. Biz daha çok heyecanlıyız. Dua ediyoruz. Bir şekilde onların yanında olmaya çalışıyoruz. Hava çok sıcak ama o kadar çok motive olmuşuz ki sıcağı bile hissetmiyoruz" dedi.

Sabah saat 10.00'da başlayan ve 12.00'de sona eren LYS-1'de iki test yer aldı. Matematik testinde 50, geometri testinde 30 olmak üzere 80 soru için 120 dakika süre verildi. Öğleden sonra saat 14.30'da gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı'nda (LYS-5) toplam 80 sorudan oluşan tek test kitapçığı kullanılacak.

Öte yandan, sıcak havanın hakim olduğu Antalya'da yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Denizin keyfini en çok çocuklar çıkarırken, aileler ise şezlong ve kızgın kumların üzerinde güneşlenmeyi tercih etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Sıcak Lys - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement