Antalya'daki Yağış ve Fırtına - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Yağış ve Fırtına

Kumluca ilçesinde iki gün etkisini sürdüren sağanak ve fırtınadan etkilenen çiftçiler, belediyenin yardımı ve kendi imkanlarıyla zararlarını gidermeye çalışıyor Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, telefonla aradığı Bakan Mehdi Eker ile bir çiftçiyi görüştürdü Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya:

15.01.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da iki gün etkili olan sağanak ve fırtınadan etkilenen çiftçileri ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Dallı, Sümer ve Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Belediye Başkanı Çetinkaya'yı makamında ziyaret ederek, yaşanan afet hakkında bilgi aldı.

Daha sonra su baskını ve hortum yaşanan bölgedeki çiftçileri ziyaret eden Çetinkaya, Dallı, Sümer ve Akdemir, su baskını ve fırtınadan etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Heyet, Göksu Mahallesi'nde serası su baskınında etkilenen çiftçi Kadir Özdeş ile bir süre sohbet etti. Dallı, daha sonra telefonla aradığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Özdeş'i görüştürdü.

Telefonda Özdeş'e geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Eker, serasının sigortalı olup olmadığını sordu.

Su baskınından 6 dekar alandaki serasının tamamının etkilendiğini ifade eden Özdeş, kiracı olarak seracılık yaptığını, zor şartlar altında ürettiği ürünleri sigorta yaptıramadığını söyledi.

Su baskını nedeniyle emeklerinin heba olduğunu dile getiren Özdeş, Bakan Eker'den devletin kendisi ve kendisi gibi mağdur olan çiftçilere yardım etmesini istedi.

Daha sonra Mavikent Mahallesi'nde yağıştan etkilenenleri ziyaret eden heyet, burada da vatandaşlarla görüşerek bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Çetinkaya, oturup ağlama yerine afetten ders çıkarma yoluna giderek bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi.

Mavikent Mahallesi'nde 1950'li yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan bir kanalla dağlardan gelen suların denize ulaştırıldığını anlatan Çetinkaya, zamanla bu kanalın kapandığını, yaşanan olumsuzlukların sebebinin bu olduğunu belirtti.

Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Büyük bir afet yaşandı, bir daha yaşanmaması için bundan ders çıkartarak çözüm arayışında olacağız. Buradan çıkaracağımız bir tek sonuç var; Her sefer ağlamayacaksak, bu işten zarar göreceğiz endişesi yaşamayacaksak, Akdere ve Akınca derelerimizin DSİ'nin 1950'li yıllarda yaptığı kanalı tekrar açıp yağmur sularının denize ulaşmasını, tahliyesini sağlamak olacaktır. Bu konuda belediye olarak DSİ'ye müracaatımız var, yetkililerimizle görüşerek bu sorunu kökten çözmek istiyoruz."

Akdemir de Büyükşehir Belediyesi olarak Kumluca'da yaşanan afetin yaralarının sarılması için imkanları seferber ettiklerini, yapılması gereken her türlü yardımın Kumluca Belediyesi ekipleriyle koordineli oyarak yapılacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Yağış ve Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement