Arguvan'ın İlçe Statüsünü Kaybetmemesi İçin Toplantı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Arguvan'ın İlçe Statüsünü Kaybetmemesi İçin Toplantı Düzenlendi

Arguvan\'ın İlçe Statüsünü Kaybetmemesi İçin Toplantı Düzenlendi

Yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle nüfusu 10 binin altına düştüğü için kapatılacak ilçeler arasında yer alan Malatya'nın Arguvan ilçesinin ilçe tüzel kişiliğinin kurtarılması amacıyla Arguvanlılar seferberlik ilan etti.

22.05.2012 11:17

Yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle nüfusu 10 binin altına düştüğü için kapatılacak ilçeler arasında yer alan Malatya'nın Arguvan ilçesinin ilçe tüzel kişiliğinin kurtarılması amacıyla Arguvanlılar seferberlik ilan etti. Durumu müsait olan Arguvanlıların nüfuslarını Arguvan'a almaları istendi.

Hazırlanan Büyükşehir Yasası nedeniyle Arguvan'ın ilçe statüsünü kaybetme riskinin değerlendirilmesi amacıyla İstanbul İçerenköy'de faaliyet gösteren Arguvan Merkez Derneği'nde toplantı yapıldı. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan'ın da katıldığı toplantıya, Arguvan Vakfı ile köy dernekleri ve çok sayıda Arguvanlı katıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Arguvan Merkez Derneği Başkanı Hüseyin Ülkü, misafirleri ağırlamaktan memnun olduklarını ancak ilçe haklarının düşmesi halinde kahrolacaklarını belirterek, "Arguvan ilçemizi kurtarmak için her Arguvanlı'ya görev düşmektedir" dedi.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı konuşmada, hükümetin bir yasa getirmeye çalıştığını ve bu çalışmalardan kendilerinin haberdar olmadığı gibi iktidar partisinin milletvekillerinin de haberdar olmadığı gerçeği ile karşı karşıya olduklarını, birilerinin bir şey yapmaya çalıştığını, Türkiye'yi kendilerine göre dizayn etme gayretinin devam ettiğini belirtti. Ağbaba, Arguvan'ın ilçe statüsünü kaybetmesine müsaade etmeyeceklerini, Arguvan'a sahip çıkmanın kendileri için bir namus borcu olduğunu ifade ederek, bu konuyu her yönü ile incelemeye devam ettiklerini aktardı.

"DURUMLARI MÜSAİT HER ARGUVANLI NÜFUSUNU ARGUVAN'A ALSIN"

Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, durumları müsait olan tüm Arguvanlıların nüfuslarını Arguvan'a almalarını istedi. Katılımcıların Arguvan ve köylerinde ikamet etmek isteyenlerin ikametlerini nasıl alabilecekleri sorusu üzerine Kızıldaş, daimi ikametgahların şahsın kendisinin Arguvan'a gitmesi, gidemeyeceklerin de noter aracılığı ile verilecek vekaletle bu işlemi yapabileceklerini söyledi. Vekalette verilecek adresin önemini belirten Kızıldaş, köylerde kapı numarasının olması gerektiğini, kapı numaralarının muhtarlıklarda olduğunu, vekaletlerin toplu veya bireysel olarak verilebileceğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Arguvanlıların bu konuda bir yasa çıkmasını beklemeden hızlı bir şekilde hareket ederek muhtarlıklarla ve derneklerle görüşüp ikametgahlarını Arguvan'a almaları, bunun için de her türlü çalışmanın yapılması kararlaştırıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arguvan'ın İlçe Statüsünü Kaybetmemesi İçin Toplantı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement