Arınç: ''İsrail'in Tepkisi Mazur Görülemez'' - Son Dakika
Güncel

Arınç: ''İsrail'in Tepkisi Mazur Görülemez''

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin bir süre önce kendisine gönderdiği mektuba verdiği cevapta, İsrail'in tepkisinin mazur görülemeyeceğini bildirdi.

19.07.2006 12:49

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin bir süre önce kendisine gönderdiği mektuba verdiği cevapta, İsrail'in tepkisinin mazur görülemeyeceğini bildirdi.

Arınç mektubunda, '' Türkiye, mevcut krizin bölgesel bir çatışmaya dönüşmeden kontrol altına alınması için Lübnan ile yakın temas içinde elinden gelen katkıları sağlamaya çalışacaktır'' dedi.

Bülent Arınç, Gazze'deki operasyonların ardından İsrail Meclis Başkanı Dalia Itzik'e durumdan duyduğu rahatsızlığı belirten ve sivil halktan can kaybına yol açılmamasına özen gösterilmesini talep eden bir mektup gönderdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Maalesef, kriz derinleşmiş ve Lübnan'a sıçramıştır. Bulunduğumuz aşamada, İsrail'in askeri harekatının bir an önce durdurulmasını teminen çok taraflı girişimlerde bulunmaktayız. Bu çerçevede, İsrail nezdindeki çağrı ve telkinlerimiz de devam edecektir. Mevcut krizin bölgesel bir çatışmaya dönüşmeden kontrol altına alınması için Türkiye, Lübnan ile yakın temas içinde elinden gelen katkıları sağlamaya çalışacaktır. İsrail'in tepkisi mazur görülemez.''

İsrail'in, Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları karşısında, bölgede istikrar arayışları sürerken, Filistin Yasama Kurulu Başkanı Abdülaziz El Duveyk ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a birer mektup göndererek, İsrail'in saldırılarını durdurması için baskı yapılmasını istemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç: ''İsrail'in Tepkisi Mazur Görülemez'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement