Arşiv Görüntü - Son Dakika
Güncel

Arşiv Görüntü

Galatasaray MEDICAL PARK - FENERBAHÇE.

25.11.2012 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray MEDICAL PARK - FENERBAHÇE: 67 - 75

SAHAYA PATLAYICI VE YANICI MADDELER ATILDI

FIBA Kadınlar Euroelague 8'li Finali'nde nefesleri kesen derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray Medical Park'ı 75-67'lik skorla mağlup etti.

Tina Charles ve Penny Taylor'ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede ilk 3 dakika 7-7 eşitlikle geçildi. Epifhaniya Prints ve Diana Taurasi ikilisiyle etkili olan Galatasaray Medical Park, 5.dakikaya girilirken durumu 13-9'a getirdi. Mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından pota altında Ivana Matovic ile skor üretirken, Sarı Kırmızılılar ise boyalı alandan bulduğu sayılarla etkili oldu. Özellikle Tina Charles'ı etkili kullanan Galatasaray Medical Park, ilk periyotu da Ivanka Matic'in basketiyle 8 sayı farkla 26-18 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikası içerisinde Angel McCoughtry üçüncü faulünü yaparak kenara geldi. Önce Babkina'nın pasını ve bir hücum sonrasında da Penny Taylor'ın isabetsiz atışını değerlendiren Zane Tamane, farkı da 5 sayıya indirdi (28-23). Mola alan Galatasaray Medical Park, Diana Taurasi ve Tina Charles'ın sayılarıyla hücumdaki suskunluğunu bozdu. Boyalı alanda Zane Tamane'nin katkısıyla skor üreten Sarı Lacivertliler karşısında son bölümde Charles ve Prints ile üstünlüğünü koruyan Galatasaray Medical Park, devre sonunda da soyunma odasına 44-36 üstün gitti. Üçüncü periyotun ilk dakikalarında savunmada dirençli daha dirençli bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, Ivana Matovic ve Angel McCoughtry'nin sayılarıyla 23.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (45-42). Mola alan Sarı Kırmızılılar, ara sonrasında da hücumdan boş dönerken, Sarı Lacivertliler McCoughtry ile durumu 45-44'e getirdi. Birsel Vardarlı'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, 16-5'lik seriyle farkı 5 sayıya çıkarttı (49-54). Bir kez daha mola alan ve Diana Taurasi ile hücumdaki suskunluğunu bozan Sarı Kırmızılılar, Prince'in de turnikesiyle eşitliği yakaladı (54-54). Üçüncü periyotu 57-59 Fenerbahçe önde tamamladı. Mücadelenin final periyotu karşılıklı isabetsiz atışlar ve boş hücumlarla başladı. Diana Taurasi'nin kendisine yapılan faul sonrasında üç serbest atışı da sayıya çevirmesiyle skor bulan Galatasaray Medical Park, 34.dakikada ise durumu 63-63'e getirdi. Savunmasını sertleştiren ve hücumda da Babkina ve McCoughtry ikilisiyle skor üreten Fenerbahçe, bitime 2 dakika kala farkı 5 sayıya çıkarttı (64-69). Son dakika içerisinde Birsel Vardarlı'nın asistinde Zane Tamane ile basket bulan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 67-75 galibiyetle ayrıldı. SAHAYA PATLAYICI VE YANICI MADDELER ATILDI

İki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlik, alınan geniş güvenlik önlemleri nedeniyle olaya dönüşmezken, zaman zaman salon içinde patlayıcı ve yanıcı

maddeler de atıldı. Karşılaşmanın başlamasının ardından ilk saniyelerde sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakemler oyunu durdurmak zorunda kaldı.

İlk başta sahaya konfetiler atılırken, ardında sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler yağdıran Fenerbahçe taraftarları, oyunun tekrar başlamasını geciktirdi.

Patlayıcı maddeler atılmasına devam edilmesine rağmen, hakemler oyunu tekrar başlatırken, daha sonra olaylar yatıştı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından da olaylar yaşandı. Yine sahaya patlayıcı maddeler atılırken, güvenlik güçleri taraftarlara müdahale etti. Yaşanan olaylarda bazı taraftarların baygınlık geçirdiği görüldü.

Galatasaray Kulübü yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak da Sarı-kırmızılı taraftarları sakinleştirmek için yoğun çaba sarfetti.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

GALATASARAY MEDİCAL PARK (67): Epifaniya Prints 17 (1 ribaund- 5 asist), Bahar Çağlar 7 (4 ribaund), Işıl Alben (2 ribaund- 2 asist), Ivanka Matic 3 (1 ribaund), Diana Taurasi 20 (5 ribaund- 1 asist), Şaziye İvegin 2, Ticha Penicheiro (2 ribaund- 1 asist), Tina Charles 19 (12 ribaund), Egle Sulciute 1 (2 ribaund)

FENERBAHÇE (75): Elina Babkina 5 (2 ribaund- 4 asist), Zane Tamane 19 (9 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 17 (5 ribaund- 2 asist), Esmeral Tunçluer 2 (4 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 3 (5 ribaund- 5 asist), Penny Taylor 4 (1 ribaund), Ivana Matovic 9 (7 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 16 (4 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 26-18

2.PERİYOT: 19-18

3.PERİYOT: 12-23

4.PERİYOT: 10-16

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement