Artvin'de İşaret Dili Kursunu Tamamlayanlar Sertifika Aldı - Son Dakika
Güncel

Artvin'de İşaret Dili Kursunu Tamamlayanlar Sertifika Aldı

Artvin Engelliler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından, "Eğitim Her Engeli Aşar" sloganı ile düzenlenen işaret dili kursunu tamamlayan 25 kişiye sertifika verildi.

11.05.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Engelliler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından, "Eğitim Her Engeli Aşar" sloganı ile düzenlenen işaret dili kursunu tamamlayan 25 kişiye sertifika verildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Kadın Girişimciler Kooperatifi Salonu'ndaki törende Artvin'de 2 bin 500'ü aşkın engelliye evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Her bireyin engelli adayı olduğunu belirten Cirit, " Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 12'sini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımızı çok önemsiyoruz. Artvin'de ise nüfusun yaklaşık yüzde 7'si engelli. İlimizin bir dezavantajı var. Özellikle fiziksel engellilerimiz için coğrafi konumdan kaynaklanan bir zorluğu var. Valilik ve belediye olarak engelli vatandaşlarımızın yaşam refahını kolaylaştırmak amacıyla bazı projeler yürütüyoruz." dedi.

Cirit, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin de il ve ilçelerdeki hastanelerde engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları bulunduğunu anımsatarak, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün de aynı şekilde engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla kurumsal çalışmaları var. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, başta sokak ve caddeler olmak üzere engelli vatandaşlarımıza hizmet noktasında üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için seferber olduk." diye konuştu.

Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz ise yıllarca fark edilmeyen ama toplumda büyük bir sorun olan işaret dilini toplumun her kesimine öğreterek, önemli bir farkındalık yarattıklarına dikkati çekti.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Adem Karameşe, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç'in de katıldığı tören, yaklaşık 3 ay süren kursu tamamlayan 25 kişiye sertifika verilmesinin ardından tamamlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'de İşaret Dili Kursunu Tamamlayanlar Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement