Aşureler Şahinbey'den - Son Dakika
Yerel

Aşureler Şahinbey'den

Aşureler Şahinbey\'den

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle Mimar Sinan Anadolu Lisesinde öğrencilere aşure ikramında bulundu.

11.10.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı nedeniyle Mimar Sinan Anadolu Lisesinde öğrencilere aşure ikramında bulundu.

Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl ilk aşure dağıtım programını Mimar Sinan Anadolu Lise'nde gerçekleştirerek öğrencilere aşure dağıtımında bulundu. Tahmazoğlu göreve geldiği ilk yıl olan 2009 yılında 2 bin, 2010 yılında 94 bin, 2011 yılında 125 bin 135, 2012 yılında 192 bin, 2013 yılında 312 bin, 2014 yılında 350 bin, 2015 yılında 400 bin kişi ye aşure dağıtımı yaparken, bu yıl ise 450 bin kişiye aşure dağıtımı yapılacağı açıklandı. Şahinbey Belediyesi böylelikle 1 milyon 925 bin 135 kişiye aşure ikramında bulunmuş olacak.

Önemli olayların ayı

Muharrem Ayının birçok önemli olayı içinde barındırdığına değinen Tahmazoğlu, "Öncelikle tüm hemşehrilerimin, mübarek muharrem ayını kutluyorum. Muharrem ayı bizim inancımızda çok önemli bir ay. Tarihe baktığımız zaman birçok vaka, vuku bulmuş. Hz. Adem (S.A.V.) duasının kabul edilmesi, Hz. Eyüp (S.A.V.) 10 yıl süren hastalığından şifa bulması,Hz. Yakup (S.A.V.) duasının kabul edilerek, Yusuf (S.A.V.) kavuşması, İbrahim (S.A.V) Nemrut'un ateşinden kurtulması ve Nuh (S.A.V.) tufandan kurtuluşu yine bu ay içerisinde gerçekleşmiş. Yine Peygamber Efendimizin (S.A.V.) torunu Hz. Hüseyin ve 72 ehlibeytin şehit edilişi Muharrem ayı içerisinde gerçekleşmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Muharrem ayının 10. Gününde aşure dağıtımına başladık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ilçemizin değişik yerlerinde vatandaşlarımıza aşure dağıtımı yapacağız. İlk dağıtımımızı Mimar Sinan Anadolu Lisesinde başlattık. Bundan sonra da okullarda ve değişik noktalarda vatandaşlarımıza aşure dağıtmaya devam edeceğiz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşureler Şahinbey'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement