Atatürk Portresi" İçin 5 Günde 5 Bin Başvuru - Son Dakika
Güncel

Atatürk Portresi" İçin 5 Günde 5 Bin Başvuru

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında "Atatürk portresi" oluşturmak için "10 bin gönüllü aranıyor" sloganıyla yola çıkan Toroslar Belediyesine 5 günde 5 bin kişi başvurup etkinliğe katılmak istediğini bildirdi.

26.10.2017 11:15

MUSTAFA GÜNGÖR - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında "Atatürk portresi" oluşturmak için "10 bin gönüllü aranıyor" sloganıyla yola çıkan Toroslar Belediyesine 5 günde 5 bin kişi başvurup etkinliğe katılmak istediğini bildirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Kasım'da Çağdaşkent Mahallesi'ndeki Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda "Atatürk portresi" oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.

Anıtkabir'de 6 bin kişiyle önceki yıllarda oluşturulan "Atatürk potresi"ni geçip bir rekora imza atmak istediklerini aktaran Tuna, 10 bin kişiyle portreyi oluşturmak istediklerini ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü layıkıyla anmak ve özellikle genç neslin belleğine yerleştirmek için böyle bir organizasyon yapmaya karar verdiklerini belirten Tuna, şöyle konuştu:

"İlk etkinliği 5 bin kişilik düşündük. Sonra büyük alanda küçük olunca beğenmedik. Atatürk portresi, Türkiye'de en fazla 6 bin kişiyle yapılmış. Biz çıtayı 10 bine yükselttik. Çizdiğimiz silüetin içerisinde toplumun her katmanından 10 bin kişi olacak. Vatandaşlarımız siyah giyinip gelecekler. Drone ile çekimler olacak. 5 günde şu anda gönüllü başvuru sayısı 5 bin. Daha bizim çalışanlarımız ve aileleri bu sayıya dahil değil. Rahatlıkla 10 bin sayısını yakalayacağız. İnsanların yoğun olarak gittikleri alışveriş merkezlerine ve cadde üzerlerine stantlar kurarak vatandaşları etkinliğimize davet ediyor, bilgiler veriyoruz. Sosyal medyayı da kullanarak orada da örgütleniyoruz. Rahatlıkla 10 Kasım'da 10 bin kişiyle bu etkinliği gerçekleştireceğiz."

Tuna, gönüllü sayısının 10 bini aşması durumunda portrenin etrafına yine insanlardan oluşan bir çerçeve veya değişik fügürler yapılabileceğini vurguladı.

Etkinlik için 2 hafta süre olduğunu anımsatan Tuna, "Arada bir de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. O gün de klasik arabalar ve motokrosçuların da katılımıyla konvoy düzenleyeceğiz. O konvoyda da cumhuriyeti kutlayacağız. Ben 10 binin çok üzerinde bir sayının alana geceğine inanıyorum. Ulu Önder Atatürk'ün fikirleri, o günlerde hazırlamış olduğu vizyonu, Atütürk ilkelerini iyi ve doğru anlamak çok önemli. Böyle liderler çok gelmez. Böyle bir liderimizi büyük bir kalabalıkla anmak önemli." dedi.

Tuna, etkinliği geleneksel hale getirmeyi istediklerini belirterek, katılımcılara şapka dağıtılacağını, havanın yağmurlu olması durumunu göz önünde bulundurup yağmurluk da hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Kentin çeşitli noktalarında kurulan stantlara gelerek adlarını yazdıran vatandaşlar da böyle bir organizasyonun içerisinde yer alacakları için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Portresi' İçin 5 Günde 5 Bin Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement