Atatürk'ün Annesine Seyahat - Son Dakika
Kültür Sanat

Atatürk'ün Annesine Seyahat

Atatürk\'ün Annesine Seyahat

Gazeteci -Yazar Fatih Bayhan'ın Kaleme Aldığı, Büyük Önder Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'ın Biyografisi Yarından İtibaren Kitapçılardaki Yerini Alacak.

22.12.2008 11:24

Gazeteci-Yazar Fatih Bayhan'ın kaleme aldığı, Büyük Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın biyografisi yarından itibaren kitapçılardaki yerini alacak.

Pegasus Yayınları'ndan çıkan kitap hakkında bilgi veren Bayhan, kitabın yaklaşık 3 yıllık projenin bir parçası olduğunu belirterek, ''Projenin üç ayağı var: Latife Hanım, Zübeyde Hanım ve Fikriye Hanım. Geçen sene bu üçlemeye Latife Hanım'la başladık. Atatürk'ün vefat günü olan 10 Kasım'da 'Latife Hanım'ın Kağıtları' kitabı çıktı. Bundan 6 ay sonra 'Fikriye Hanım'ı çıkarttık. Fikriye Hanım'dan yaklaşık 6-7 ay sonra da 'Zübeyde Hanım'ı çıkartıyoruz. Böylece üçlemeyi tamamlamış olacağız'' dedi.

Atatürk'ün insani yönünün anlaşılması için Zübeyde Hanım'ın yaşam öyküsünün bilinmesi gerektiğine işaret eden Fatih Bayhan, Atatürk ile Zübeyde Hanım arasındaki ilişkinin çok kuvvetli olduğu söyledi.

Gazeteci-yazar Bayhan, kitapta Atatürk'ün cephelerde bulunduğu yıllarda Zübeyde Hanım'la olan ilişkileri ile ilgili ayrıntıların da yer aldığını belirterek, Zübeyde Hanım'la Atatürk arasında çok özel bir mektup alışverişi olduğunu ve Atatürk'ün Balkan Savaşları'ndan sonra İstanbul'a göç eden annesini sürekli ziyaret ettiğini bildirdi.

Bayhan, kitabını yazarken Türk Tarih Kurumu, TBMM ve Milli Kütüphane arşivlerinin yanı sıra özel hatıratlar ve daha önce yazılmış eserlerden de yararlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Atatürk'ün Annesine Seyahat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement