Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 84. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 84. Yıl Dönümü Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 84. Yılı düzenlenen törenle kutandı.

20.12.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Aralık Cumartesi günü Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 84. Yıldönümü Kutlama Töreni, Vilayet Meydanında, Atatürk Anıtı önünde ve Atatürk Anıtı önünden Gar binasına kortej ve Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen programla kutlandı.

Törenler, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne saat 14.00'de Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunumu ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kutlama programına katılan kortej İstasyon Caddesi boyunca önlerinde dev Türk Bayrağı ile birlikte yürüyüş yaptı.

Programın ikinci kısmı ise Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde devam etti.

Burada ki program öncesi Kırklareli Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi tarafından hazırlanan Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişi ile ilgili gazete kupürlerinden oluşan sergiyi gezdiler.

SONSUZA DEK ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ…

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet s. Kesimoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kesimoğlu, "Bundan tam 84 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kentimizi onurlandırdı. Biz bugün 84 yıl aradan sonra aynı coşkuyla, aynı heyecanla yine bir aradayız. Böylesine güzel, özel ve anlamlı bir günde burada bulunmaktan, duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaktan dolayı son derece memnunum ve mutluyum. Bugün için hep beraber güzel bir kutlama programı hazırladık. Emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür etmeyi zevkli bir görev kabul ediyorum'' diyerek sözlerine başladı.

Atatürk'ün ilkelerinin her zaman kendilerine yol gösterici olduğunu vurgulayan Kesimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü'' Ben annem kadar şanslı olamadım. Annem ortaokul öğrencisi iken, sınıfın kapısının açıldığını ve mavi gözlü bir devin içeriye girdiğini hep anlatır bize. Ve biz hep o ilk günkü heyecanla kendisini dinleriz. Keşke hepimiz görebilmiş olsaydık Atatürk'ü, ama Atatürk'ün dediği gibi "Beni görmek, beni tanımak, illa benim yüzümü görmek demek değildir. Beni anlıyorsanız, duygu ve düşüncelerime katılıyorsanız beni görmüşsünüz demektir". Atatürk 20 Aralık 1930 tarihlerinde Kırklareli'ne geldi, ama bir daha geri dönmeden. Hep bizimle yaşadı, onun devrim ve ilkeleri bizim yüreğimizin kılavuzu oldu her zaman. Burası Kırklareli, Kırklareli'nde ölçülemeyen yurt sevgisi ile yaşayan insanlar vardır. Burada herkesin nabzı Mustafa Kemal diye atar. O Mavi gözlü dev adamın hedef gösterdiği Muasır Medeniyet seviyesine yani Çağdaş uygarlık düzeyine erişen insanlar yaşar Kırklareli'nde. Onlar için olmazsa olmaz 3 koşul vardır. Asla özlerinden sıyrılmayacak, asla kopartılmayacak 3 zenginlik vardır. Birincisi özgürlük. Biz özgürlüğümüze düşkünüz. "Hangi çılgın bana zincir vuracak şaşarım" anlayışla özgürlüğümüze sımsıkı sarılmış durumdayız. Cumhuriyet sevgisi vardır yüreğimizde. Ve işte geçler, size emanet edilen Cumhuriyeti sonsuza denk yaşamaya azimli ve kararlı olduğunuzu ben sizin gözlerinizden okuyorum. Üçüncüsü Atatürk sevdası vardır bizim içimizde. Hiçbir güç hiçbir kuvvet o üç özelliğimizi, üç güzelliğimizi bizim yüreğimizden koparamayacaktır. Bu ışık 84 yıldır sönmedi değerli arkadaşlar. Biz Atatürk'ümüzü asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sonsuza dek onun ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Kesimoğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı'ya Türk Bayrağı takdim edildi.

Tören, Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkılar ile devam etti.

Ardından liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program Araştırmacı yazar Nazif Karaçam'ın konferansı ile son buldu.

Programa Kırklareli Vali Vekili Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 84. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement