'Atatürk'ün Ortaya Koyduğu Hedefler, Geleceğimizi Çizdi' - Son Dakika
Güncel

'Atatürk'ün Ortaya Koyduğu Hedefler, Geleceğimizi Çizdi'

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 79'uncu yıldönümü kutlandı.

20.02.2014 09:22

Kızılkule yanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Adnan Arseven, Emniyet Müdürü Erkan Dur, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtı önünde başlayan çelenk sunumunun ardından günün anlamını belirten konuşmayı Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu yaptı. Başkan Sipahioğlu,"O günün şartlarını bilmeden, bugün tam anlamıyla bir şeyler söyleyebilmek mümkün değil. Mustafa Kemal Atatürk, 18 Şubat 1935'te Alanya'ya geldi, sanmayın ki o günde Alanya böyle caddeleri limanları olan bir şehirdi. O zaman ne limanımız ne de caddelerimiz vardı. Alanya'da ulaşım yoktu. O zamanlar Türkiye'nin gelişmesinde, geleceğimizi çizen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli yöneticilerin ortaya koyduğu hedefler, bugün bizim modern bir şehirde yaşayan şanslı insanlar olmamızı sağladı. 18 Şubat kafanızda bir tarih olarak yer almasın. Atatürk Alanya'ya bir kez geldi, Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri her zaman yanımızda, yaı başımızda… Kendisini ve değerli arkadaşlarını şükran ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Atatürk şiirleri okundu ve halk oyunları gösterileri gerçekleşti. Alanya Hasan Çolak Tarih öğretmeni Raşit Fehmi Raşitoğlu tarafından Tarihte Atatürk ve Alanya Anıları anlatımı yapıldı. Törenin ardından Alanya Denizcilik ve Gemi Müzesi ile Atatürk Evi ziyaret edildi.

18 ŞUBAT ANISINA KROS

Atatürk'ün Alanya'mızı ziyaretinin 79. Yılı anısına Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye işbirliğiyle Atatürk Anıtı önünde Kros düzenlendi.

Yıldız Kızlarda Kestel İlköğretim okulundan Ayten Kazakurt birinci, Yeter Toros ikinci, Kübra Ersoy üçüncü oldu. Yıldız Erkeklerde Hacıkura İlköğretim okulundan Furkan Volkan Baş birinci, Kemal Şuberi İlköğretim okulundan Emre Sabur ikinci, Çıplaklı İlköğretim okulundan Erol Korum üçüncü oldu.

Genç Kızlarda ise; Kız Meslek Lisesinden Damla Alkım Ölmez birinci, Nimet Alaettinoğlu Liesinden Ayşe Çakır ikinci, Hasan Çolak Anadolu Lisesinden Sema Yılmaz üçüncü oldu. Genç Erkeklerde; Endüstri Meslek Lisesinden Erol Can Yaraş birinci, Emirhan Altıntaş ikinci, Alanya Lisesinden Hasan Hüseyin Azkın üçüncü oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Atatürk'ün Ortaya Koyduğu Hedefler, Geleceğimizi Çizdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement