Atatürk'ün Suşehri'ne Gelişinin 93. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Suşehri'ne Gelişinin 93. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Suşehri ilçesine gelişinin 93.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

01.09.2012 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Suşehri ilçesine gelişinin 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sedat Sel, törende yaptığı konuşmada, 1 Eylül'ün, Suşehri için tarihi bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Büyük Önder Atatürk, 93 yıl önce 1 Eylül akşamı Suşehri'lilerle beraberdi, Suşehri'nin misafiriydi. Hepimizin bu mutlu gününü yürekten kutluyorum. Atatürk'ün ziyaretleri, Suşehri'nin tarihinde bir şeref sayfası olarak yer alır. O'nun 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Sivas, Erzurum seyahatlerinde, Suşehri önemli bir duraktır. Suşehri bu bakımdan şanslı bir ilçe. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Suşehri Belediyesi'nde esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıda, memleketin içine düştüğü vahim durumu anlatmış, bu durumdan ancak milletin kararlılığı ile kurtulmanın mümkün olacağını, gerekirse savaşa hazır olunması gerektiğini belirtmiştir."

Suşehri'nin, Erzurum Kongresi'nde temsil edildiğini dile getiren Sel, "İşte biz bu nedenle 'Atatürk Şehri Suşehri' dedik. Bu ifademizde isabet vardır. Bu ifadede, saydığım tarihi gerçekler saklıdır. Bu hatıralar, Suşehri'liler için onur duyulacak bir mirastır. Atalarımız, dedelerimiz, o büyük insanı bağırlarına basmışlar, O'nun ilk gönüllü askerleri olmuşlardır" diye konuştu.

Daha sonra, Belediye Başkanı Sel, makamında tebrikleri kabul etti.

Törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Suşehri'ne Gelişinin 93. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement