Ayakkabı İmalat İşçileri Eylemde - Son Dakika
Güncel

Ayakkabı İmalat İşçileri Eylemde

Ayakkabı İmalat İşçileri Eylemde

Adana'da, "Bir çift ayakkabı kadar değerleri olmadığını" söyleyen ayakkabı imalat işçileri iş bıraktı.

12.01.2012 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, "Bir çift ayakkabı kadar değerleri olmadığını" söyleyen ayakkabı imalat işçileri iş bıraktı. Bodrum katlardaki küçük atölyelerde, günde 13-14 saat boyunca, çeşitli kimyasal maddeler teneffüs ederek iş güvencesi olmaksızın çalıştıklarını belirten işçiler, haklarını alana kadar işe dönmeyeceklerini açıkladı.

Sarıyakup Mahallesi, Ayakkabıcılar Çarşısı'nda başlayan iş bırakma eylemi, kısa sürede sloganlı yürüyüşe dönüştü. Yaklaşık 100 işçi, çarşı sokaklarında pankart ve döviz açıp yürüyerek, saya başına düşen fiyatların arttırılmasını istedi.

Grup adına bir açıklama yapan ayakkabı imalat işçisi Mehmet Özay, emeklerinin karşılığını istediklerini söyledi.

Her türlü kimyasal, yanıcı ve kanserojen maddeler içerisinde hiç bir iş güvencesi olmaksızın çalıştıklarını ifade eden Özay, "Bizler köle değil işçiyiz. Daha sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarında emeğimizin karşılığını alarak üretim yapmak istiyoruz. Türkiye'nin her yerinde en küçük saya birim fiyatı 5 lira iken Adana'da bu fiyat 1 liraya kadar düşmektedir. Bu ağır ve sağlıksız çalışma koşullarında aldığımız ücret insan onurunu hiçe saymaktadır" dedi.

Özay, hakları temin edilene kadar işbaşı yapmayacaklarını söyleyerek, "Patronlar daha fazla kar etsinler diye işçi ücretlerinden kırparak maliyeti düşürmekteler. Bu şekilde emeğimizi görmezden gelip hakkımız olan çalınmaktadır. Bizler insanca yaşamak için bir araya geldik" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayakkabı İmalat İşçileri Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement