Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ege Et'in İncirliova şubesi törenle açıldı.

13.05.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ege Et'in İncirliova şubesi törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ege Et'in 6. şubesini İncirliova'da açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Önemli olan sosyal belediyeciliktir, halkın yaşamını kolaylaştırmaktır. Ege Et'in diğer şubelerini de önümüzdeki günlerde Söke, Germencik, Didim ve diğer ilçelerde açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın da katıldığı açılışta, kadın mehteran takımı gösteri yaptı.

Açılışta davetlilere sucuk ekmek ikram edildi.

Engelli öğrenciler polis oldu

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Erdoğan Öven Engelliler Okulu'nda eğitim gören engelliler, bir günlüğüne polis oldu.

Lozan Kavşağı'ndaki etkinliğe katılan engelli öğrenciler, polis kıyafetleri giyerek uygulama yaparken, sürücülere emniyet kemerlerini takmaları ve engelliler için ayrılan alanlara park yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Etkinlikte konuşan Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, engelli öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Kadına şiddet konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı, Türkiye'de kadına şiddetin engellenmesi için topluma önemli görevler düştüğünü söyledi.

Çine Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan Tunalı, 2014 ve 2015 rakamlarına bakıldığında, Ege Bölgesi'nde her 3, Aydın'da ise her 2 kadından birisinin şiddete maruz kaldığının gözlendiğini ifade etti.

Türkiye'de 2014 ve 2015 yılı kadına şiddet olayları ile ilgili rakamlar sunan Tunalı, "Türkiye'de 1980 yılından sonra şiddet olaylarının önlenmesi için harekete geçildi. 8 Mart 2012'de şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması veya bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslar kabul edildi" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement