Aydın Fen Lisesinin Bilim Fuarı Göz Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Aydın Fen Lisesinin Bilim Fuarı Göz Doldurdu

Aydın Fen Lisesinin Bilim Fuarı Göz Doldurdu

Aydın'da, başarılarıyla ülke genelinde kendinden söz ettiren Aydın Fen Lisesinin düzenlediği bilim fuarı göz doldurdu.

07.05.2014 09:49  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, başarılarıyla ülke genelinde kendinden söz ettiren Aydın Fen Lisesi'nin düzenlediği bilim fuarı göz doldurdu.

Aydın Fen Lisesi Bilim Fuarı TÜBİTAK Proje Temsilcisi Doç. Dr. Ferit Çobanoğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Milli Eğitim Şube Müdürü A.Tansel Sarayköylüoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik ve Ziraat Fakültesinden akademisyenler, okul müdürleri, öğrenci velileri ve ortaokul ve liselerden çok sayıda öğrencinin katımıyla gerçekleşti.

Aydın Fen Lisesi Halk Dansları topluluğunun hazırladığı halk oyunları gösterilerini ardından açılışı yapılan bilim fuarında, Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte yaptıkları bilimsel proje ve çalışmaları izleyenlere tanıttı. Öğrencilerin yaptıkları görsel deneyler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Aydın Fen Lisesi Bilim Fuarı hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Şenol Arslan, "Bilim fuarında öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerimizce hazırlanan 14 Biyoloji, 6 Coğrafya, 4 Fizik, 4 Tarih, 2 Matematik, 2 Kimya, 2 Sosyoloji olmak üzere toplam 34 proje ile Almanca ve İngilizce branşlarında öğrencilerin hazırladığı görseller sergilenmiştir. Fuarda sergilenen projelerin 6 tanesinin TÜBİTAK ödülü bulunuyor. Geleceğin bilim insanlarının bu okullardan yetişiyor. Burada yaptıkları projelerle bunun ilk adımını atan öğrencilerimiz bilimsel düşünebilme, sorgulama ve araştırma temel bilgilerini bu kanalla öğreniyor" dedi.

Aydın Fen Lisesi'nin projeler ve akademik alandaki başarısının tesadüf olmadığını kaydeden Arslan, "Üniversite sınav sonuçlarında bireysel ve kitlesel olarak sürekli derece yapıyoruz. Okulumuzda başarı odaklı çalışılıyor. Başarı okul, öğretmen ve öğrencilerimiz için alışkanlık oldu. Bu başarı, başarıya inanmış bütün idareci, tecrübeli öğretmen, veli, öğrenciler ile diğer bütün çalışanların özverili ve ekip ruhuyla çalışmasının eseridir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Fen Lisesinin Bilim Fuarı Göz Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement