Aydınlardan 4 Maddelik Yeni Bildiri! Bu Kez PKK'ya Uyarı Var - Son Dakika
Güncel

Aydınlardan 4 Maddelik Yeni Bildiri! Bu Kez PKK'ya Uyarı Var

Aydınlar ve akademisyenler yeni bir bildiri hazırladı. 4 maddelik bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tepki, 12 Eylül hatırlatması ve PKK'ya 'kör terör' uyarısı var.

16.01.2016 11:52  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğudaki çatışmaların bir an önce durdurulmasını talebiyle "Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 'ihanet'le suçlanan 1128 akademisyen hakkında başlatılan soruşturmalar ve evlerine polis baskınları eşliğinde gözaltılara tepkiler sürerken 4 maddelik yeni bir bildiri daha geldi.

AK PARTİ'YE 12 EYLÜL HATIRLATMASI

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ve aralarında Prof. Baskın Oran'ın da bulunduğu 100'den fazla aydın, sanatçı, yazar ve aktivist tarafından hazırlanan bildiride Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik tepki, 12 Eylül hatırlatması ve PKK'ya 'kör terör' uyarısı var.

PKK'YA 'KÖR TERÖR' UYARISI

"Erdoğan rejimi bizzat yarattığı kargaşayı bahane ederek Türk halkına 12 Eylül'ü aratacak bir baskıyı asla uygulayamaz" denilen bildiride, örgüte yönelik "PKK ise Kürtlerin imha edilmesi politikası ile mücadele ederken kör teröre kayarak sivillere zarar veremez" ifadeleri yer aldı.

AKADEMİSYENLERİN 4 MADDELİK YENİ BİLDİRİSİ ŞÖYLE:

1. Erdoğan rejimi bizzat yarattığı kargaşayı bahane ederek resmi ideoloji dışındaki farklı düşüncelerini ifade eden akademisyenler başta olmak üzere Türk halkına 12 Eylül'ü aratacak bir baskıyı asla uygulayamaz.

2. Hendekler ve barikatlar denilen olay bugünkü kargaşanın sebebi değildir. Kürtlere 1919'dan bu yana verilip tutulmayan sözlerin, son olarak da müzakere masasının devrilmesinin yarattığı hayal kırıklığının ve Kürtlere uygulanagelmiş boğucu baskının günümüzdeki koşulları sonucudur.

3. Erdoğan rejimi bunları bahane yaparak kendi Kürt vatandaşlarını öldüremez, zulmedemez, onurlarını ayaklar altına alamaz, cenazelerini zırhlı araçlar arkasında sürükleyemez, kentlerini harabeye çeviremez.

4. PKK ise Kürtlerin imha edilmesi politikası ile mücadele ederken kör teröre kayarak sivillere zarar veremez, kendi halkını çaresiz bırakamaz, iktidara daha büyük baskı uygulama fırsatı yaratamaz.








Aydınlardan 4 Maddelik Yeni Bildiri! Bu Kez PKK\'ya Uyarı Var

Son Dakika Güncel Aydınlardan 4 Maddelik Yeni Bildiri! Bu Kez PKK'ya Uyarı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • reso: ey vicdan nerelerdesin? hic mi bu aydin gecinenlerin semtine ugramadin . 0 0 Yanıtla
  • serik'li: nerede vatan haini bir aydın varsa.... 0 0 Yanıtla
  • aeg : gerçekten karanlık adamlarsınız 1919 deyip Atatürkçü oluyorsunuz yazıklar olsun 0 0 Yanıtla
  • eskişehirli: Allah belasını versin bu aydınların. hala pkk, kurtlerin imha edilmesi politikası ile mucadele ediyor diyorlar. 0 0 Yanıtla
  • Akp olumunee Akp: ulan birtane turk yokmu icinizdeee 0 0 Yanıtla
  • One way: Ben vatandaş olarak bunların yazılarını beyanlarını tuvalet kağıdı görüyorum bu zibidi takımının doğrusu bana yanlış 0 0 Yanıtla
  • sayaroğlu: allahın dangalakları gemedi değil mi teöriste destek veren hesap verir sizin yerinize sıradaki daha temiz bu vatana bağlı akademisyen ler gelecek siz defolun hainler 0 0 Yanıtla
  • Mr.T: Herkesin istediğini düşünme ve söyleme hakkı kutsaldır!... Unutmayalım!... 0 0 Yanıtla
  • Türk Türk Türk. ......: siz bu ülke için aydın değil karanlıksınız 0 0 Yanıtla
  • d-korkmaz: helal olsun helal olsun cesaretlisiniz alanı mafya babalarına teslim etmediniz bravoo okurken duygulandım.erdoğan korkusundan ortalığı mafya musvettelerine devretmiş.oluk oluk kan akacak diyor. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement