Azam Ali & Niyaz - Son Dakika
Kültür Sanat

Azam Ali & Niyaz

Azam Ali & Niyaz

Huffington Post'un yorumuna göre "güncel Ortadoğu müziğinde evrimsel bir güç" olan Azam Ali & Niyaz, 26 Ekim'de Salon İKSV'de.

26.10.2016 20:04

Huffington Post'un yorumuna göre "güncel Ortadoğu müziğinde evrimsel bir güç" olan Azam Ali & Niyaz, 2 6 Ekim'de Salon İKSV'de...

" Montreal'de yerleşik NIYAZ, iki kere JUNO Ödülüne aday gösterilen multi-enstrümentalist, vokalist ve besteci Azam Ali tarafından 2004'te kuruldu. Bugün, çok-satanlar listelerine girmiş üç albümü bulunan grup, dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle ufak çaplı bir fırtınaya sebep oldu, müzikleri True Blood, Nip Tuck, Crossing Over gibi yapımlarla milyonlara ulaştı. 8. yüzyılda Irak'ta yaşamış mutasavvıf ve şair Rabia Al Basri'nin izini süren dördüncü uzunçaları The Fourth Light'ı 2015 Mart'ında yayımladı. The BBC World Service'ten NPR'a, PRI – The World'den MTV Iggy'e hayranlık dolu yorumlar alan albümün turnesinin İstanbul durağı, tabii ki Salon."

21. yüzyıl trans müziği tarihte bir yolculuğa çıkıyor, Ortaçağ sufi geleneğinden İran halk müziğine köklü türlerle karışıp dinleyenleri hayretler içinde bırakıyor.

*Biletinizin barkodunu  aplikasyonu ile okutup puan kazanmayı unutmayın.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Azam Ali & Niyaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement