Azerbaycan'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Nevruz Coşkusu

Türk dünyasının en önemli bayramlarından, baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Azerbaycan'da coşkuyla kutlanıyor.

19.03.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dünyasının en önemli bayramlarından, baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Azerbaycan'da coşkuyla kutlanıyor.

Başkent Bakü'deki kutlamalara Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva da katıldı. Tarihi İçerişehirdeki Kız Kalesi önünde temsili Dede Korkut'un duasıyla başlayan etkinlikte Aliyev'i, tarihi kıyafetler giyen askerler selamladı.

Yöresel giysili genç kız ve erkekler, Aliyev ve eşine Nevruz'a has tatlar ikram etti. Halay ve müzik gösterisinin ardından Aliyev, Nevruz ateşini yaktı.

Hazar Denizi'nin kıyısındaki parkta devam eden kutlamalarda Azerbaycan'ın farklı bölgelerinden Bakü'ye gelen yöresel kıyafetli sanatçılar gösteri yaptı.

Nevruz Bayramı'nın simge karakterleri Köse ve Keçel'in yumurta tokuşturması ve atışmaları ilgiyle izlendi.

Cumhurbaşkanı Aliyev de ailesiyle el sanatları, geleneksel ev eşyaları ile yemek stantlarından oluşan "Şark Pazarı"nı gezdi, güreş, bilek güreşi ve çeşitli geleneksel spor dallarında yapılan gösterileri izledi.

Etkinlikler kapsamında Haziran'da yapılması planlanan Formula 1 Avrupa Grand Prixi'nin de tanıtımı yapıldı. Burada Aliyev ve eşine yarışların biletleri takdim edildi.

Azerbaycan'da yaşayan etnik azınlıklar da "Şark Pazarı"nda geleneklerini tanıtma fırsatı elde etti.

Kukla tiyatrocuları, Devlet Filarmonisi Dans Topluluğu, Askeri Orkestra ile Devlet Koro Orkestrasının da sahne aldığı etkinliğe Bakülüler büyük ilgi gösterdi. Hazar Denizi'nin kıyısındaki parkta toplanan binlerce Azerbaycanlı, hem müzik ve dans gösterilerini izledi hem de burada kurulan stantlardan alışveriş yaptı.

Azerbaycan'da nevruz kutlamaları nedeniyle, 28 Mart'a kadar resmi tatil ilan edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement