Azerbaycan, 105 Ermeni askerin cesedini teslim etmeye hazır - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan, 105 Ermeni askerin cesedini teslim etmeye hazır

Azerbaycan, 105 Ermeni askerin cesedini teslim etmeye hazır

Kardeş ülke Azerbaycan, Ermenistan'ın sınır hattında çıkardığı provokasyon nedeniyle çıkan çatışmalarda öldürülen 105 Ermeni askerin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu duyurdu.

14.09.2022 16:06  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün akşam saatlerinde Azerbaycan topraklarına sabotaj düzenleyen Ermenistan'a, Azerbaycan ordusu misliyle karşılık verdi.

105 ERMENİ ASKERİN DAHA ÖLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Gelen son bilgilere göre Azerbaycan, Ermenistan'ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirdi. Azeri yetkililer çatışmalar esnasında ölen Ermeni askerlerin iadesine hazır olduklarını belirterek "Ölen yaklaşık 105 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'IN 50 ŞEHİDİ VAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin provokasyonu sonucu çıkan çatışmada 42'si askeri personel, 8'i sınır muhafızı olmak üzere 50 askerin şehit edildiği belirtildi.

PAŞİNYAN: ÖLEN 49 KİŞİMİZ VAR ANCAK BU NİHAİ RAKAM DEĞİL

Geçtiğimiz gün Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'la yaşanan çatışmalardaki yoğunluğun bu sabah azaldığını belirtmiş, "Ermenistan Savunma Bakanlığı verilerine göre, an itibarıyla ölen 49 kişimiz var ancak bu nihai rakam değil." ifadelerini kullanmıştı.

Azerbaycan, 105 Ermeni askerin cesedini teslim etmeye hazır

"ŞEHİTLERİN İSİMLERİ KAMUOYUNA SUNULACAK"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermeni Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan yönlerinde geniş çaplı bir provokasyon gerçekleştirdi. Azerbaycan Ordusu'ndan 42 askeri personel ve Devlet Sınır Teşkilatı'ndan 8 askeri personel olmak üzere Silahlı Kuvvetlerin toplam 50 askeri personel hayatını kaybetti. Şehit askerlerimizin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Şehit askeri personelimizin isim listesinin kamuoyuna sunulacağını bildiririz"

Azerbaycan, 105 Ermeni askerin cesedini teslim etmeye hazır

SİHA'LARLA İNTİKAM ALINDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Twitter hesabından Azerbaycan halkına, şehitlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Aliyev paylaşımında "Şehitlerin kanı yerde kalmadı." ifadelerini kullandı. Öte yandan sosyal medyada da Azerbaycan kuvvetlerinin Bayraktar TB'2'ler ile Ermenistan güçlerini vurduğu anlara ait görüntüler paylaşıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan, 105 Ermeni askerin cesedini teslim etmeye hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement