Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Kareyey, Türk İş Adamları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Kareyey, Türk İş Adamları ile Bir Araya Geldi

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Kareyey, Türk İş Adamları ile Bir Araya Geldi

Azerbaycan Kültür ve turizm Bakanı Ebülfes Karayev, Azerbaycan Türk Sanayicileri ve iş adamları (TUSİAB) derneği yöneticilerini kabul etti.

23.06.2016 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Kültür ve turizm Bakanı Ebülfes Karayev, Azerbaycan Türk Sanayicileri ve iş adamları (TUSİAB) derneği yöneticilerini kabul etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıya, TÜSİAB'ın Yönetim Kurulu Başkanı Celil Polat, Genel Sekreter Ufuk Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ali Uğur ve Mehmet Akbıyık katıldı.

Türkiye ile turizm alanında ilişkilerin daha da genişletilmesi gerektiğini belirten Bakan Kareyev, "İki kardeş ülke arasındaki işbirliği ilişkileri üst düzeydedir. Türkiye dünya ülkeleri arasında gelişmiş turizm alanı ile kendi yerini tutup. Bu alanda karşılıklı işbirliği yönlerinin genişletmek bizim için de yararlı oldu. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin tecrübesinden geniş yararlanarak ülkemizde turizm altyapısını daha da geliştirmiştir. "dedi.

TUSİAB Başkanı Celil Polat ise, 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren kurum bugüne kadar Azerbaycan ekonomisine 10 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını vurguladı. Azerbaycan'ın Ölümsüz Lideri rahmetli Haydar Aliyev'in hayır duaları ile kurulmuş Cemiyetin 22 yıldır kardeş ülkeye hizmet etmekten onur duyduklarını ifade eden Polat, "Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev'in gösterdiği istikamette kardeş ülkemizde üzerimize düşen tüm görevleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfez Garayev konuşmasına şöyle devam etti;

"TÜSİAB'ın yeni seçilen 21. Dönem Yönetimine başarılar diliyorum. Türkiye ile olan ilişkilerimiz her geçen gün yükselen hızla devam etmektedir ve ülkemizde faaliyet gösteren Türkiyeli işadamlarına ayrıca önem verilmektedir. Azerbaycan turizm alanında birçok projelere imza attı ve bu sahada yatırım yapmak isteyen işadamlarına kolaylıklar sağladı. TÜSİAB ile birçok ortak çalışma yapabiliriz. Özellikle turizm eğitimi veren okullarımızdan öğrencilerimizi Türkiye'ye staj yapmak için gönderebiliriz. Kısa dönemli uzmanlık eğitimi verilen organizasyonlar yapabiliriz. Azerbaycan'da yatırım yapmak isteyenler için, devletimizin sağladığı imkanlar ve teşvikler çok dikkat çekicidir. TÜSİAB ile Bakanlığımızın çalışma grupları bir araya gelerek, bu konularda neler yapılabilir, tespit ederek faaliyetlere başlayabilir. Turizm alanında faaliyet gösteren işadamlarının tecrübeleri ve fikirleri bizim için önemlidir".

Bakan Ebülfez Garayev en kısa zamanda çalışmaların başlamasını arzu ederek, TÜSİAB Yönetiminin ziyaretinden memnun olduğunu ve işbirliğini sağlamak amacıyla karşılıklı ziyaretlerin sıklıkla gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. - Haziran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Kareyey, Türk İş Adamları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement