Aziz Yıldırım: "Yarın Çok Sert Mesajlar Gelecek" - Son Dakika
Güncel

Aziz Yıldırım: "Yarın Çok Sert Mesajlar Gelecek"

Aziz Yıldırım: "Yarın Çok Sert Mesajlar Gelecek"

Şike davasında duruşmaya verilen arada basın mensuplarıyla sohbet eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Yarın çok sert mesajlar gelecek."

14.02.2012 17:26

Şike davasında duruşmaya verilen arada basın mensuplarıyla sohbet eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Yarın çok sert mesajlar gelecek. Şahsa ait mesaj olacak" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmanın öğleden sonraki oturumunda izleyici sayısının ciddi anlamda azaldığı gözlendi. TRT spikerleri tarafından iddianamenin okunmasına geçilmesinin ardından, izleyici ve bazı tutuksuz sanıklar ile bir kısım avukatın salondan ayrılması dikkat çekti.

Duruşmanın öğleden sonra başlayan oturumunda tutuklu sanıklardan FB Spor Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın, oğluna sarılarak hasret giderdiği görüldü. Baba ile oğlun hasret giderdiği sırada mahkeme heyeti salona gelince salondaki görevliler sanıkların ve izleyicilerin yerlerine geçmeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu sırada gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Yelkovan'ın 20 yaşlarındaki oğlunu gören Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Tamer Yelkovan'a, "Sen kenarda görüşebilirsin" dedi.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumuna, aralarında Ümit Karan'ın da bulunduğu 13 tutuksuz sanığın yanı sıra çok sayıda izleyici ve avukatın katılmadığı görüldü.

İddianamenin okunduğu sırada Aziz Yıldırım'ın zaman zaman önündeki dosyaları incelediği gözlenirken, müvekkillerinin yanına giderek konuşan bazı avukatlar da Mahkeme Başkanı Ekinci tarafından yerlerine geçmeleri konusunda uyarıldı.

Öte yandan duruşmanın öğleden önce yapılan oturumuna tam kadro olarak katılan Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinin birçoğunun öğleden sonraki oturuma katılmadığı, yöneticilerden Ali Koç ve Nihat Özdemir'in ise salonda hazır bulunduğu görüldü.

Bu arada duruşma için tutuklu bulundukları Metris Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne nakledilen sanıkların 1. No'lu Cezaevi'nde kaldıkları öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın tek başına koğuşta kaldığı öğrenilirken, diğer sanıkların ise farklı koğuşlarda beraber kaldıkları belirtildi.

İddianamenin okunulması ile devam eden duruşmaya verilen kısa arada, sanıklardan Aziz Yıldırım, Bülent Uygun ve Abdullah Başak bir süre basın mensupları ile sohbet etti.

Yıldırım, basın mensuplarının soruları üzerine Silivri'ye de Metris'e de alıştığını ve her ikisini de çok iyi bildiğini söyledi. Yıldırım daha sonra, "Duruşmada otur otur yoruluyor insan. İddianame okunup geçecek. Duruşma asıl Çağlayan'da başlayacak. Sonra pazartesi atış serbest olacak. Şikeye tespit yasak değilmiş. İbrahim Akın'ın 100 bin avrosunu bulabildiniz mi? Bunlar sonra dolar yapmışlar bunu" şeklinde konuştu.

Yıldırım, yanına yaklaşan tutuklu sanıklardan Abdullah Başak'a ise, "Seni alacaklarına beni aldılar, beni götürüyorlar. Mini Cooper'a binmek için zayıflıyorsun herhalde" diyerek takıldı.

Bunun üzerine sanıklardan Abdullah Başak, "Sanki ben dışarıdayım, ben de buradayım. Mini Cooper 5 ayda üç kez el değiştirdi. İlk önce Korcan'ın, sonra kız kardeşinin, en son benim kız kardeşimin oldu. En sonunda bende karar kıldılar. Ben bu kilo ile Mini Cooper mı alırım? Bir bana bakın, bir de arabaya. Bu operasyon üç ay daha olmasaydı evleniyordum. O zaman da evlenseydim bu düğün şike parasıyla yapılmış olacaktı. Kitap yazmışlar. Benim Kandilli'de camiye gittiğim, cemaatin de beni izleyen sivil

polisleri hırsız zannedip kovaladığı yazılmış. Bu tamamen komedi. Masal anlatmışlar. Hayatımda hiç Kandilli'de namaza gitmedim" şeklinde konuştu.

Sohbet sırasında Aziz Yıldırım, "Olgun Peker için FB kulüp üyesi deniliyor. Biraz araştırın, araştırmıyorsunuz" diyerek basın mensuplarına sitem etti. "Olgun Peker'in Mahmut Özgener ile konuşması var, Aziz Yıldırım ile konuşması var mı? Bunları neden sormuyorsunuz" şeklinde konuşan Yıldırım, "Yarın çok sert mesajlar gelecek. Şahsa ait mesaj olacak. Memleket davaları ile ilgilenin. Korkmasınlar. Herkes çok korkuyor" dedi.

Basın mensuplarının Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yaşanan gelişmeleri sorduğu Yıldırım, "Burası mahkeme, bana ne? Ben kendi işime bakıyorum" cevabını verdi. Hangi kitabı okuduğu sorulan Yıldırım, "Nereden sevdim o zalim kadını" dedikten sonra şaka yaptığını söyledi. Yıldırım, "Bu yaştan sonra Silivri, Metris, hepsini, savcı ve hakimi gördüm. Silivri mahkeme salonu çok güzelmiş. İki hafta görüş yok" dedi.

Bülent Uygun da konuşmaya katılarak, "Bu kadar stad yaparsan, güzellik yaparsan olacağı bu. Bu ülkede fazla başarılı olmamak lazım" dedi. Uygun, Başkan Aziz Yıldırım için de, "Ejderha gibi hepimizin arkasında duruyor" dedi. Yıldırım ise, "O yüzden buradayız" cevabını verdi.

Öte yandan tutuklu sanıkların öğle yemeğinde mercimek çorbası, köfte ve bulgur pilavı yedikleri öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aziz Yıldırım: 'Yarın Çok Sert Mesajlar Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement