Badminton'da Kota Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Badminton'da Kota Heyecanı

Türkiye, Badminton'da Rio 2016 Olimpiyat Oyunları eleme puan turnuvasına ev sahipliği yapacak.

16.12.2015 11:10

Türkiye, Badminton'da Rio 2016 Olimpiyat Oyunları eleme puan turnuvasına ev sahipliği yapacak.

Yaklaşık 33 ülkeden 200 sporcunun katılacağı ve Rio 2016 Olimpiyat Oyunları puan eleme turnuvası olan "International Challenge Tournament" 17-20 aralık tarihleri arasında Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenecek.

5 kategoride (tek bayanlar, tek erkekler, çift bayanlar, çift erkekler, karışık çiftler) düzenlenecek turnuvada toplam 20 madalya müsabakası yapılacak.

Olimpiyatlara kota alabilmek için puan toplamak açısından çok önemli olan turnuvada 15 bin dolar ödül verilecek. Ülkemizi Mersin'de, Özge Bayrak, Neslihan Yiğit, Emre Vural, Sinan Zorlu, Enis Sesalan, Cemre Fere, Ebru Yazgan gibi sporcular temsil edecek.

BADMİNTON FEDERASYONU BAŞKAN'I ÖZMEKİK: "2016 RİO YOLUNDA ÖNEMLİ PUANLAR ELDE EDİLECEK BİR MÜSABAKA"

Badminton Federasyonu Başkan'ı Murat Özmekik, Rio 2016 yolunda çok önemli bir müsabaka olduğuna dikkat çekerek, "2015 yılının son kota müsabakası Türkiye'de yapılacak. 33 ülkeden 200'ü aşkın sporcu müsabakalara katılacak. Sporcularımızın 2016 Rio yolunda önemli puanlar elde edeceği bir müsabaka. Özellikle çift bayanlarda da şansı devam eden Neslihan Yiğit ve Özge bayrak çiftlerde mücadele edecek. Teklerde zaten kota dahilindeler. Bu yüzden çift bayanlara ağırlık vereceğiz. Diğer sporcularımızdan da puanlar bekliyoruz. Şampiyona Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenliyoruz. Tüm sporseverleri şampiyonaya bekliyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Badminton'da Kota Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement