Bakan Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'na iş dünyasından tam destek - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'na iş dünyasından tam destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 2021-2023 yıllarını kapsayan Türkiye'nin üç yıllık yol haritası olan Yeni Ekonomi Programı'na iş dünyasından tam destek geldi.

29.09.2020 13:54  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 3 yıllık yol haritasını çizecek Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) açıkladı. İş dünyasından Bakan Albayrak'ın açıkladığı programa tam destek geldi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN YENİ BİR PATİKA OLUŞTURUYOR"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Avdagiç, "Yeni Ekonomi Programı, pandemi etkisindeki dünyanın şartlarını gözeterek, Türkiye ekonomisi için yeni bir patika oluşturuyor. Ekonomimizin potansiyellerine uygun bir büyümenin hedeflendiği Programla, Türkiye'nin makro hedeflerine ve güncel sorunlarına yeni açılımlar getiriliyor" dedi.

"Programın pandemi sonrası normalleşmeye ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" diyen Şekib Avdagiç, "YEP'te Koronavirüs salgını döneminde daha önemli hale gelen istihdamı artıran bir büyümeye öncelik veriliyor. Enflasyon ile mücadele güçlü biçimde vurgulanıyor. Programda ortaya konan perspektife uygun olarak, cari işlemler açığında bir iyileşme eğilimine gireceğimizi de öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Avdagiç, Türkiye'nin dünyanın eşiğinde olduğu büyük değişimle birlikte iyice belirginleşen ve küresel değer zincirleri tarafından fark edilen yüksek potansiyellerini kinetiğe çevirmek için hepimize çok iş düştüğünü de sözlerine ekledi.

"ÖZEL SEKTÖRÜMÜZE HEYECAN VE MORAL VERMİŞTİR"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2021-2022-2023 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı (YEP) değerlendirdi.

Yeni Ekonomi Programı sonrasında açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Programda özel sektörün öne çıkarılarak girişimciliğe, teknolojiye, yüksek katma değerli yurt içi üretime odaklanılmış olmasıyla, yüzde 5 ve üzerinde yüksek büyümenin hedeflenmesi özel sektörümüze heyecan ve moral vermiştir. Reel sektörü, KOBİ'leri, üreticileri ve yatırımları destekleme yönündeki adımların devam edecek olmasını da ayrıca memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak\'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı\'na iş dünyasından tam destek

Son Dakika Ekonomi Bakan Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'na iş dünyasından tam destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • sahici: gerçekten ne olacak bilemeyiz ama bu işin sonu güzel görünmüyor... 35 2 Yanıtla
  • hakan: eline çanta alıp iş arasa sanırım bulamaz ama gel gör ki dünya liderimizin damadı... 34 1 Yanıtla
  • FARUK : asgari ücret net 3400 tl emeklilik kadın erkek 50 yaşına çekilmelidir. 30 4 Yanıtla
  • hakan: herkesin bizi kıskandığı ekonomimizden bir kuple; dolar ocak 2020 de 5,97 tl iken eylül 2020 de 7,80 e dayandı yani paramızdaki değer kaybı %30 un üzerinde... eğer maaşınızı dolar olarak alıyorsanız kârdasınız, yok TL olarak alıyorsanız %30+gelir vergisinde de %20 lik bölüme girdiniz oradan da ilave %5 geliriniz azaldı. işte avrupanın kıskandığı Türk ekonomisi... 30 2 Yanıtla
  • Köprübaşı: Köprü yol ihalesi alan hastane ihalesi alan firmalardır birde şans oyunlarını sattığınız Demirörendir 29 2 Yanıtla
  • hakan: her ülke, layık olduğu yönetim ile yönetilir... 27 3 Yanıtla
  • Karnım aç 4 çocuk babası : Sen zenginleri zengin et biz açlıktan ölelim her şeye zam 28 0 Yanıtla
  • hahahahahahah: Bir önceki yeni ekonomi programinda konusurken dolar 5.48 idi ve 2020 sonu icin enflasyonun 9.8 olacagini söylemişti bugun dolar 8 olmus ve bu yil sonu enflasyon 13 olacagini soyluyor kim inaniyor buna allah askina ciksin söylesin kim inaniyor bunlara hangi aklinizini peynir ekmekle yemeyin moral motivasyon ile ekonomi yürütülmez 26 1 Yanıtla
  • İŞÇİ: İş dünyası tamamda işçi dünyası ne olacak köleden bir farkımız kalmadı ucuz köleyiz.Ne hafta sonumuz var ne paramız var ne iznimiz var ucuz köleyiz resmen hiç bir hakkımız yok 26 1 Yanıtla
  • istifa: Agam bizle eglenir. 25 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement