Bakan Arslan Kilis'e Müjdeler Verdi - Son Dakika
Politika

Bakan Arslan Kilis'e Müjdeler Verdi

- Bakan Arslan Kilis'e müjdeler verdiKİLİS - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e geldi.

16.09.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bakan Arslan Kilis'e müjdeler verdi

KİLİS - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kilis'e geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kilis"in ulaştırma sektöründe ve diğer konularda sorunun masaya yatırıldığı toplantıya başkanlık etti. Belediye Konukevinde gerçekleştirilen toplantıya Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, onuruna verilen yemeğe katıldıktan sonra protokol üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türkiye'nin son 15 yılda bir çok alanda kalkınma 3 kat büyüdüğünü ifade ederek, "Ebetteki bir çok alanda yansımaları var. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak, bunun yansımanı Kilis'te görüyoruz. 81 ilde görüyoruz. Ama dünyanın da takdiri ile birlikte bu hakkın temsilim ile birlikte görüyoruz ki bölünmüş yollar, 6 bin 100 kilometreden 25 bin 408 kilometre erişmiş durumdayız. Sıcak asfaltta ha keza 3 katına çıkmış durumdayız. Tünenlerde köprülerde ciddi mesafeler almış durandayız. Kilis'te 2 kilometre bölünmüş yol varken, bugün 30 kilometre yolumuz var. Sıcak asfalt yokten bugün 30 kilometre sıcak yolumuz var. Kilis- Hassa karayolunun 25 kilometre yolu yapıldı. Kilis- Gaziantep Elbeyli yolu 25 kilometre sati kaplatama yolunu yapmıştık. Sıcak asfalt yapılması için ihalesi yapıldı. Yaklaşık 90 milyon TL"dir. Kilis- Polateli yolunu yapmıştık. Yeni gelişmeler üzerine yeni bir yol yapılacak.Bu yapılacak yolun sıcak asfalt yapılması için çalışma yapılacak. Yapılacak olan organize sanayiden gelen yol buraya bağlanacak 12 metrelik bir yol genişliğinde olacak. Yarımı programına alıyoruz. Kilis Kuzey çevre yolu için gerekli çalışmaları yapacağız. Resul osman mesire alanı için ek talip edilen yolu da belediyemiz ile beraber hareket ederek yapacağız" dedi

Özellikle güneydeki sıkıntıları bildiklerini ifade eden Bakan Arslan, "Herkeslerin malumu olağanüstü bir gayret var. Ülkemiz top yekün bir mücadele verirken, içerideki hainler, mücadele ederken, dışarıdaki bataklıkları, kurutulması, bu bataklıklardan kaynaklı olarak ülkemize zarar veren Kilis'imize zarar veren terör örgütleri ile mücadele konusunda da olağanüstü bir gayret gösteriyoruz. Bu gayreti sınırlarımız dışında da gösteriyoruz. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz. Bu çalışma, bu gayret her zaman devam edecektir. Eminim ve beklentimiz o ki güneyimizdeki bu karışıklığı, karmaşayı bir ortadan kaldırılması için konusunda ülke olarak, üzerimize düşüne yapıyoruz ama dünyada da kamuoyunu bu konuda bilgilendirip bilinçlendirip Birleşmiş milletler dahil herkesin bu konuda devreye girmesi istiyoruz ki güneyimize huzur gelsin güneyimize birlik beraberlik gelsin, bizde sınırdaki bir serhat il olarak bu konumdan daha fazla yararlanabilelim. Taşıma koridorları özellikle buna dahil demir yolları konusunda da Suriye ile daha büyük uluslar arası çalışan koridorlar projeler yapalım bundan da hem ülkelerimiz yararlansın hem sınır ilçemiz Elbeyli Çobanbey ve Kilis yararlansın, demiryolları konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Yine amacımız Gaziantep Çobanbey hatta Halep'e kadar uzanacak hızlı treni de bu huzur geldikten sonra birlikte hayata geçirmektir" diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı Hasan Kara'nın eşi ile Milletvekili mustafa Hilmi Dülger'in eşi Dilek Dülger tarafından Kilis Belediyesi'ne ait konaklarda kadınlar tarafından yapılan ve el işi yatak örtüsü, eşine ulaştırılmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a verildi.

Bakan Arslan Kilis\'e Müjdeler Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Arslan Kilis'e Müjdeler Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement