Bakan Demircan, Sağlık Yöneticileriyle İftarda Buluştu - İstanbul - Son Dakika
Güncel

Bakan Demircan, Sağlık Yöneticileriyle İftarda Buluştu - İstanbul

-Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın konuşması -Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: "Sağlık alanında kullandığımız yüksek teknoloji ürünü cihazları Türkiye'de ürettirmek için gerekli adımlar atıldı.

19.05.2018 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın konuşması -Sağlık Bakanı Ahmet Demircan:

"Sağlık alanında kullandığımız yüksek teknoloji ürünü cihazları Türkiye'de ürettirmek için gerekli adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Tomografi, MR, ultrason gibi tanı cihazlarının Türkiye'de üretilmesini sağlayacak çalışmalar yaptık. Bunları üreten firmaların yerli ortak bulmalarını, Türkiye'ye yatırım yapmalarını, Türkiye'de üreterek tecrübe ve alt yapı transferi sağlamalarını istiyoruz"

"Bürokratik oligarşik anlayış Türkiye'nin geçirdiğimiz 16 yıllık süre içinde daha hızlı kalkınmasına müsaade etmedi. Bu anlayışın bu yapının düzeltilmesi yani arabanın modelinin yenilenmesi gerekiyordu. Bu yeni dönem Türkiye'nin daha hızlı kalkınmasını sağlayacak"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık alanında kullanılan yüksek teknoloji ürünü cihazları Türkiye'de ürettirmek için gerekli adımların atıldığını, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını belirterek, " Tomografi, MR, ultrason gibi tanı cihazlarının Türkiye'de üretilmesini sağlayacak çalışmalar yaptık. Bunları üreten firmaların yerli ortak bulmalarını, Türkiye'ye yatırım yapmalarını, Türkiye'de üreterek tecrübe ve alt yapı transferi sağlamalarını istiyoruz." dedi.

Bakan Demircan, İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü'nün Hidiv Kasrı'nda düzenlediği iftarda, sağlık yöneticileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Demircan, Türkiye'de sağlıkçıların büyük bir fedakarlık içinde çok büyük bir görev ifa ettiklerini söyledi.

Sağlık hizmetinin 7/24 stop etmeden çalışan bir makina gibi hiç durmadan devam eden bir hizmet olduğunu ifade eden Demircan, "En ufak bir arızada da sesi fazla çıkar. O nedenle sağlık hizmeti emek, bilgi, beceri, fedakarlık ister. Türkiye'de sağlık alanında hizmet veren bütün kardeşlerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz, ebelerimiz fevkalade büyük bir görevi yerine getiriyorlar. Diğer ülkeleri, diğer milletleri kıskandıracak düzeyde güzel bir hizmet sunuyorlar." dedi.

Türkiye'nin son 18 yıl içinde sağlık alt yapısını hızla yenilediğini ve yenilemeye devam ettiğini anlatan Demircan, sözlerine şöyle devam etti:

"Aynı şekilde sağlık teknolojisindeki imkanları Türkiye'ye kazandırmaya çalışıyor. Türkiye sağlıkta tüketilen ürünleri üretmek için de gayret ediyor. Şu anda ilaç sanayide, tükettiğimiz ilaçları kutu bazında kendimiz yüzde 80'ini kendimiz üretiyoruz ki bu fevkalade sevindirici bir şey. Ama şurada bir dikkat çekmek istediğim bir husus var ilaçların yüzde 20'lik kısmı fiyat olarak yüzde 50'ye yakın fiyata ulaşıyor ki onlar patentli ilaçlar. Türkiye molekülden ilaç üretme noktasında yola çıkmak zorunda."

"Yüksek teknoloji ürünü cihazlar için gerekli adımlar atıldı"

Sağlıkla ilgili ciddi yatırımlar yaptıklarını aktaran Demircan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hastanelerde elde ettiğimiz seviye fevkalade güzel daha da iyi noktalara gidecek. Sağlık alanında kullandığımız yüksek teknoloji ürünü cihazları Türkiye'de ürettirmek için gerekli adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Tomografi, MR, ultrason gibi tanı cihazlarının Türkiye'de üretilmesini sağlayacak çalışmalar yaptık. Bunları üreten firmaların yerli ortak bulmalarını, Türkiye'ye yatırım yapmalarını, Türkiye'de üreterek tecrübe ve alt yapı transferi sağlamalarını istiyoruz. Yüzde 45 ortaklık dış firmalara, yüzde 45 ortaklık yerli firmalara, aradaki yüzde 10'luk ortaklık Sağlık Birimleri'ne verilerek, teknoloji tranfseri hususunda hangi aşamada olunduğunun da takibi sağlanacak." diye konuştu.

Bakan Demircan, Türkiye'de bu cihazların üretilmesini ve teknoloji transferinin yapılması için büyük bir çalışma yapıldığını, ileriki günlerde bunun da meyvesinin toplanacağını söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada, zayıf devletin yaşayamayacağını dile getiren Demircan, "Güçlü olmak zorundayız. Bu coğrafya böyle bir coğrafya. 100 yıl önce yaşadığımız büyük yıkımı, bağımsızlık savaşımızla taçlandırarak durdurduk. Bağımsız bir ülke olarak tarih sahnesinde yerimizi aldık. 100 yıl sonra geldiler, yine bu coğrafyada bir takım değişiklikler yapmak istiyorlar. Bu coğrafyada Türkiye'den başka da bu saldırıyı, savuşturabilecek, bertaraf edebilecek başka da ülke yok. Onun için Türkiye ve bizler, bu ülkeyi daha fazla güçlendirmek için daha fazla çalışmak zorundayız. Daha fazla birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen Demircan, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimiz Nisan 2017'de 'evet' dedi. Erken seçim kararı, milletimizin 2017'de aldığı kararı uygulamaktır. İnşallah Türkiye bu 24 Haziran seçimlerinde vereceği kararla darbe, vesayet tarihini kapatacak, güçlü iktidar, güçlü parlamento ve millet iradesi ve bağımsız yargı dönemine girmiş olacak. Bu da ülkemizin daha hızlı kalkınmasını getirecek. Mevcut sistem, bürokratik oligarşiye açık bir sistem. İnanın Türkiye şu yakaladığı 16 yıllık istikrarlı dönemde, bugün bulunduğu noktadan daha iyi noktalara ulaşacak kalkınmayı sağlayabilirdi. Ama biliniz ki bu bürokratik oligarşik anlayış Türkiye'nin geçirdiğimiz 16 yıllık süre içinde daha hızlı kalkınmasına müsaade etmedi. Bu anlayışın bu yapının düzeltilmesi yani arabanın modelinin yenilenmesi gerekiyordu. Bu yeni dönem Türkiye'nin daha hızlı kalkınmasını sağlayacak. Onun için bu belirsizlik dönemini sonlandırıp 24 Haziran'dan sonra millet iradesinin devlet yönetiminde daha etkin olacağı yeni bir modele geçeceğimizi bekliyoruz. Milletimizin bu kararı vereceğine inanıyoruz."

Bakan Demircan, Sağlık Yöneticileriyle İftarda Buluştu - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Demircan, Sağlık Yöneticileriyle İftarda Buluştu - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement