Bakan Eker, Kars'ta 100 Başlık Damızlık Sığır İşletmesinin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, Kars'ta 100 Başlık Damızlık Sığır İşletmesinin Açılışını Yaptı

Bakan Eker, Kars\'ta 100 Başlık Damızlık Sığır İşletmesinin Açılışını Yaptı

Kars'ta DAP projesi kapsamında tesislerin açılışını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, basın mensuplarını kar topuna tuttu.

15.01.2012 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta DAP projesi kapsamında tesislerin açılışını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, basın mensuplarını kar topuna tuttu. Bakan Eker'in attığı kartoplardan birisi İHA kamerasına isabet etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DAP projesi kapsamında desteklenen ve işletmeciliğini

Mehmet Özçağdavul'un yaptığı '100 Baş Damızlık Sığır' işletmesinin açılışını yapan Bakan Mehmet Mehdi Eker, önlük giydi, işletmeyi gezdi. Burada yetiştirilen büyükbaş hayvanların arasında bir süre gezinen Bakan Eker, işletme sahibinden bilgiler aldı. Hayvanların başını okşayan ve yanına giden Bakan Eker, daha sonra süt içti, gazetecilerle sohbet etti. 2 günlük Kars ziyaretinin olumlu geçtiğini belirtten

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kars'ta 22 projenin destekleneceğini söyledi. Bakan Eker, "Değerlendirmelerimizi yaptık. Kars ile ilgili müjdelerimizi verdik. Hayvancılık işletmesinin açılışında dedik ki, 22 tane DAP kapsamında bekleyen 50 büyük işletme var. Onların hepsini programa alacağız" dedi.

Bakan Eker, "Kars'ta 7 tane şu anda biten ve yapılan çok sayıda hayvancılık işletmesine sahip olacak. Bunlar hibeli işletmeler, Et Balık Kurumu Kombinası'nın burada faaliyeti başlayacak. Organize Besi Bölgesi yapılacak Toplaştırma çalışması yapılıyor. Kars'ta bir de Kars-Ardahan- Artvin Kırsal Kalkınma Projesi'ni başlattık. 26 milyon dolar. Bütün bunlar Bakanlığımızın hibeleri destekleri. Yani Kars ile ilgili çok güzel gelişmeler var. Kars için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Bu arada Bakan Eker, gazetecilerin toplu resim çekimi sırasında eline aldığı karı, kar topu yaparak, basın mensuplarına attı. Bakan Eker'in attığı kartoplarından İHA muhabiri de nasibini aldı. Bakanın attığı kar topu İHA kamerasına isabet etti.

İşletmeden ayrılan Bakan Mehmet Mehdi Eker, Hasani Harekeni Türbesi'ni ziyaret etti. Buradan havaalanına geçen Eker, uçakla Ankara'ya hareket etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, Kars'ta 100 Başlık Damızlık Sığır İşletmesinin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement