Bakan Gönül Şenliğe Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Gönül Şenliğe Katıldı

Bakan Gönül Şenliğe Katıldı

11'inci Alanya Turizm ve Sanat Şenliği Alanya Kültür Merkezi'nde yapılan açılış programı ve kortej yürüyüşü ile başladı.

29.05.2011 00:00

11'inci Alanya Turizm ve Sanat Şenliği Alanya Kültür Merkezi'nde yapılan açılış programı ve kortej yürüyüşü ile başladı. 13 ülkeden gelen yabancı konukların katılımıyla yapılan şenliğin açılışına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve kardeş şehirlerinin belediye başkanları katıldı. Kardeş şehirlerin bayrak geçişi ile başlayan açılış programı, kardeş şehirlerden ve bu yılki şenliğin teması olan Finlandiya'nın dans gruplarının gösterileri ile devam etti. İlçede yaşayan Finlandiyalı kadınlardan oluşan amatör dans gurubunun gösteri ise izleyenlerden alkış aldı. Piyano dinletisi ve Finlandiya Oda Orkestrası'nın da sahne aldığı açılışta Finlandiya'dan gelen temsili Santa Claus (Noel Baba) iyi niyet konuşması yaptı ve hediyeler verdi.

Şenlikte kısa bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 21'inci asırda yaşayanların, daha önceki asırda yaşayanlara göre çok şansı olduğunu söyledi. Bilim ve teknolojinin insanlara çok yeni ürünler sunduğunu belirten Gönül, 'Farz edelim, Cengiz Han'ın telefonu yoktu. Fatih Sultan Mehmet patates ve domates yemedi. Kanuni Sultan Süleyman'ın iradesi denizleri aşıyordu ama ne bir arabaya ne bir uçağa binemedi. Bunların hepsi bizde var. Bunun yanında hürriyetimiz var. Yani kurallara uyma hürriyeti. Her yer kural dolu ve biz o kurallara uyma hürriyetine sahibiz. Uymama değil. Bunun sonunda asrımızın bir gerçeği olan stres ortaya çıkıyor. Bundan kurtulmanın bir yolu belki de Alanya'da yaşamak. Burada kural yok demek istemiyorum ancak büyükşehirlerdeki stres burada olabildiğince az. Bu festival de bunu zirveye çıkarıyor' şeklinde konuştu.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, bugün kültürlerarası diyaloğa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu söyledi. Avrupa'da ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve hoşgörüsüzlüğün arttığını belirten Çavuşoğlu, 'Bu bizi Avrupa Konseyi olarak ciddi bir endişeye sürüklüyor. AKPM başkanı olarak özellikle Alanya'nın kardeş şehirleriyle olan ilişkilerinin çok faydasını görüyorum. ' diye konuştu. Konuşmaların ardından Alanya Kültür Merkezi'ndeki sergi bölümünün açılışı yapıldı. Daha sonra yabancı konukların da katılımıyla yapılan kortej yürüyüşüne Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Gönül Şenliğe Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement