Bakan Güllüce'den Malatya Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Politika

Bakan Güllüce'den Malatya Belediyesine Ziyaret

Bakan Güllüce\'den Malatya Belediyesine Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gece yarısı geldiği Malatya'da belediyeyi ziyaret etti.

14.03.2014 09:04  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gece yarısı geldiği Malatya'da belediyeyi ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bingöl ve Elazığ'daki seçim çalışmaları ve Elazığ'da şehit polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın cenazesine katıldıktan sonra gece saat 23.30 sularında Malatya'ya gelerek belediyeyi ziyaret etti. Bakan Güllüce'ye belediye önünde Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi karşılarken, Bakan Güllüce'ye AK Parti Elazığ Milletvekili Şuayip Öztürk ile Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da eşlik etti.

Bakan Güllüce, çok kısa bir ziyaret için geldiğini, seçimden sonra tekrar Malatya'ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili olarak sorunların çözümü için geleceğini belirterek, "Belediye Başkanımıza şimdiden başarılar diliyorum. Seçimde çok yüksek oy olacağına inanıyorum. Tüm ilçelerden de çok yüksek oy geleceğini tahmin ediyorum. Şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Ziyarette belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski çöp sahasının ıslah edilerek çevre kirliliğinin engellendiğini ve aynı zamanda bu alanda bölgenin çöp sahasında elektrik üretimi yapan bir tesis kurduklarını anlattı.

Çakır, "Bu dönem pil toplamada Malatya Türkiye ikincisi oldu. Atık yağları yağ karşılığında topluyoruz. İyi netice alıyoruz. Malatya'da çevreye duyarlı kampanyalarda ciddi sonuçlar alıyoruz. Belediyemizin ekibi var, telefon açıldığında ekibimiz iş yerlerine ve evlere giderek atık yağları alıp karşılığında 1 kilo yağ veriyoruz. Malatya temiz havada Türkiye birincisi oldu. Aynı zamanda gürültü kirliliği haritasını çıkarıyoruz. Yaklaşık 14 aydır gürültü kirliliği haritası üzerinde çalışıyoruz. Trambüs konusunda Türkiye'de ilk olan bir çalışmayı yürütüyoruz. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Üniversite ile MAŞTİ arasında yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafede ilk etapta çalışma yürütülüyor. Bu proje hem çevre hem enerji tasarrufu hem de toplu taşımada önemli sonuçlar verecek. Kentsel dönüşüm master planını çıkarıyoruz. Şehrin alt bölgesinde 39 mahalle var ve 130 bin insan yaşıyor. O bölgede tamamen yeni bir şehir planlayıp tasarlamak istiyoruz. Kentsel dönüşümü bu şekilde geliştirirsek altyapı ve üstyapıda her anlamda yeni bir şehri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda bakanlığın desteğini talep ediyoruz. Aynı kapsamda Malatya'nın geleceğini şekillendirecek olan Altay Kışlası var. Bin 100 dönüm bir alan. Burayı askeri alan olarak boşaltıldı. Sayın Başbakanımız bu konuya olumlu baktı. Milletvekillerimiz ile bu konuda dosyalarımızı sunduk. Altay Kışlası şehrimize verilirse şehrimiz açısından çok önemli bir bölge. O bölgeyi kentsel dönüşüm için bir rezerv alan olarak belirleyip projeyi bakanlığınız ile birlikte götürmek istiyoruz. Bu konuda Genelkurmay Başkanımız ile de görüştük, konuya olumlu bakılıyor. Malatya'yı kentsel dönüşüm planlamasında 8-10 bölgeye böldük. Yarısı çevre yolunu altında, yarısı çevre yolunun üzerinde" diye konuştu.

Kentle dönüşüm ve çevre projeleri konusunda Malatya Belediyesi'ni tebrik eden Güllüce, "Atık yağ toplama işini çok geliştireceğiz. Malatya Belediyesi'ni bu konuda tebrik ediyorum. Kentsel dönüşüm planlamasını çok doğru yapıyorsunuz, çok ideal bir düşünce, çok güzel, harika. İdeal olan sizin yapmak istediğiniz planlamadır. Harika bir planlama" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye kayısı hediye etti.

Bakan Güllüce, sabah saatlerinde Malatya'dan ayrıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Güllüce'den Malatya Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement