Bakan Yıldırım, Down Sendromlu Sporcuları Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım, Down Sendromlu Sporcuları Kabul Etti

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, down sendromlu sporcuları kabul etti.

22.03.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, down sendromlu sporcuları kabul etti. Down sendromlu sporcular yaptıkları taklitlerle Bakan Yıldırım'ı güldürdü.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, down sendromlu sporcuları Bakanlık'ta kabul etti. Down sendromlu sporcularla teker teker tokalaşarak 'hoş geldiniz' diyen Bakan Yıldırım, daha sonra sporcu Sami Kiraz'ın söylediği "Ankara'nın Bağları" şarkısını dinledi. Şarkı sonrasında Yıldırım, "Biz bir tek Sami Hazinses var diyorduk ama sen onu bastırdın" dedi. "Siz sporun melek yüzlerisiniz" diyen Bakan Yıldırım, 21 Mart tarihinin aynı zamanda Dünya Down Sendromlular Günü olduğunu söyledi.

Down sendromlu sporcuların elde ettiği başarıların kararlılıkla, azimle aşılamayacak engelin olmadığının bir kanıtı olduğunu belirten Yıldırım, Caner isimli bir sporcunun da boğazı yüzerek geçtiğini, bunun da kolay bir iş olmadığını ifade etti. Down sendromunun da bir hastalık olmadığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Sadece kromozom sayıları bizimkinden bir fazla" diye konuştu.

CEM YILMAZ VE ATA DEMİRER TAKLİDİ

Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından ise genç sporcular Yıldırım'a atkı, forma ve madalya hediye etti. Madalyayı Bakan Yıldırım'ın boynuna asan Çağakan Yılmaz isimli sporcu, daha sonra Bakan Binali Yıldırım'a ünlü şovmenler Cem Yılmaz ve Ata Demirer'in taklitlerini yaptı. Bakan Yıldırım'ında beğeniyle izlediği taklitten sonra ise Bakan Yıldırım, Çağakan Yılmaz'a 'Bana zeybek öğretecek misin?" diye sordu.

Bakan Yıldırım'a forma hediye eden Sami Kiraz ise, Binali Yıldırım'ın önünde Ankara'nın Bağları isimli şarkıyı söyleyerek oynadı. Kiraz'ı alkışlayan Bakan Yıldırım, hatıra fotoğrafı çektirdiği genç sporculara hediyeler verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım, Down Sendromlu Sporcuları Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement